Kot ste verjetno opazili, je bilo zunanje pročelje Dvorane A v preteklem letu popolnoma preurejeno, da pa bo počutje v BTC-ju še bolj prijetno, smo se odločili prenoviti tudi celotno notranjost dvorane. Dela smo se lotili sredi junija, predvidoma konec novembra pa naj bi dvorana zasijala v svoji novi podobi. Da nakupi naših obiskovalcev ne bi bili kakorkoli moteni, se prenovitvena dela izvajajo zunaj delovnega časa, predvsem ponoči.
In kakšna bo nova, prenovljena podoba Dvorane A? Lahko rečemo, da bo povsem preurejena, tako hodniki kot trgovine same. Celoten prostor bo posodobljen, od stropa do tal bo prenovljenih 27.000 kvadratnih metrov površin, da bo nakupovanje pri nas kar se da prijetno in udobno.

Poseben poudarek smo namenili prenovi razsvetlitve, zavedamo se namreč, kako pomembna je ustrezna svetloba tako za zdravje kot za počutje. V kletni etaži, kjer ni naravne svetlobe, smo osvetlitvi namenili še posebej veliko pozornost in tako nam bodo po novem s stropa svetile posebne svetlobne kupole. Med pomembnejšimi nalogami, ki smo si jih zadali, je tudi prenova prezračevanja, ki ga bomo nadgradili, tako da bo v celotni Dvorani A več zraka in bolj hladno, istočasno pa bo s prenovljenim prezračevanjem poskrbljeno za manjše izgube energije.

Za tiste, ki jih nakupovanje vseeno hitro izmuči, bomo namestili več klopi, da si bodo lahko vsaj malo odpočili, poskrbljeno pa bo tudi za več zelenja in za lepši, bolj skladen izgled. Popolnoma bodo preurejena tudi tla in sanitarije, uredili pa bomo tudi previjalne mize za mlade družine, ki pridejo v naš center skupaj s svojimi malčki. Trudimo se namreč narediti prostor, ki nam bo vsem pri srcu, prostor, v katerem se vsak izmed nas počuti prijetno in v katerega se vsak z veseljem vrača.

Obiskovalce Dvorane A pa konec novembra, ko naj bi bila dela končana, čaka še prav posebna novost – urejeno bo panoramsko dvigalo, ki bo povezovalo kletno etažo s pritličjem. Predvsem bo dvigalo dobrodošlo invalidnim osebam, saj jim bo tako omogočen lažji dostop do vseh trgovin.

Seveda smo k prenovi pritegnili tudi lastnike trgovin in trgovinic, ki so se k preureditvi dejavno vključili in skupaj bomo naredili bolj enotno in prepoznavno podobo naše prve nakupovalne dvorane. Trgovci so imeli na voljo sedem različnih načinov za prenovo, vsakemu pa so bili seveda ponujeni tudi pomoč in nasveti s strani BTC-ja.

Konec novembra nas torej čaka 180 lično urejenih in prenovljenih trgovin, čeravno je že polovica trgovin prenovljenih in s svojo urejeno podobo zbujajo prav posebno pozornost.
Sam projekt je vreden približno 3,5 milijona evrov, kar je odraz tega, kako resno smo se lotili sprememb. Prav nič ni prepuščeno naključju.

Upamo, da nam bo uspelo narediti vaš nakupovalni center še prijetnejši, prijaznejši, tako da se bomo vsi z veseljem vračali vanj in v njem ne le nakupovali, temveč se tudi družili in srečevali.

Se vidimo v Dvorani A!