Od ponedeljka, 3. septembra, dalje bo v BTC CITY obiskovalcem na voljo novost – voziti bo pričel brezplačni CITY BUS, ki bo obiskovalcem olajšal gibanje znotraj BTC CITYja.

Parkirajte avto v parkirni hiši pri Atlantisu in brezplačni CITY BUSvas bo popeljal do ene izmed osmih postaj v BTC Cityju!
CITY BUS, enostavno in brez stresa po BTC Cityju!

CITY BUS& bo vozil

od ponedeljka do petka od 12. do 20.30 ure in

ob sobotah od 9. do 20.30 ure.

»Osnovni namen uvedbe brezplačnega CITY BUSA je obiskovalcem olajšati gibanje znotraj BTC CITYja. Tako bodo obiskovalci lahko svoje vozilo parkirali na primer v garažni hiši Atlantis, od tam pa se po nakupih odpravili s CITY BUSOM. S tem se bodo izognili gneči ali iskanju primernega parkirnega prostora.

CITY BUS bo opravljal krožno pot in ustavljal na osmih postajališčih znotraj območja BTC CITY, in sicer: Atlantis, Kolosej, Baby center, Aleja mladih, Stolpnica, Dvorana A, Tržnica in Emporium. Obiskovalci bodo lahko vstopili ali izstopili na kateremkoli postajališču, vožnja bo brezplačna.&

City Bus je pomembna dopolnitev BTC Cityja v smislu urejanja prometa in prometnih povezav ter razbremenitve prometa, tako znotraj Cityja, kot tudi izven. BTC je prav tako že decembra 2005 skupaj s Slovenskimi železnicami uvedel tirno povezavo s centrom mesta Ljubljana – vlak, ki vozi na relaciji ljubljanska železniška postaja – BTC City in nazaj tri krat dnevno,v prihodnosti pa naj bi večkrat dnevno vozil tudi iz drugih slovenskih krajev. Kajti BTC CITY letno obišče 20 milijonov obiskovalcev iz Slovenije in tujine.

&