V soboto, 19. januarja 2008, se je v Športnem centru Millenium pod pokroviteljstvom BTC City-ja in v sodelovanju z Društvom Astma in šport, odvijala dobrodelna akcija za otroke z astmo. Marko Baloh, vrhunski ultra-kolesar, ki kljub astmi dosega zavidljive mednarodne uspehe, je v dvanajstih urah prekolesaril 433 kilometrov.

Namen akcije je opozoriti na prisotnost astme, ki je ena najpogostejših kroničnih bolezni v svetu. Marko se je odločil za sodelovanje z društvom Astma in šport, ker verjame v program in bi rad s svojim zgledom prepričal otroke z astmo in njihove starše, kako zdravo je ukvarjanje s športom.

Dobrodelni značaj daje akciji zbiranje sredstev, s katerimi bomo omogočili izbranim otrokom z astmo brezplačno udeležbo letovanja v Pacugu, kjer poteka deset-dnevni intenzivni vadbeni program, ki vsebuje astma šolo ter dihalne in druge vaje, ki lajšajo simptome bolezni. V prvem letu smo zbrali sredstva za 6 otrok, lani za 13.

S samo akcijo smo s prispevki več kot 80 udeležencev in donacijo BTC-ja v vrednosti 500 € zbrali 1.128 €. Tako lahko z veseljem sporočimo, da bo najmanj 11 otrok deležnih brezplačnega letovanja, ker pa se dogovarjamo še z nekaterimi donatorji, menimo, da morda letos zaokrožimo kar na 20 otrok, saj po besedah g. Mermala, predsednika uprave BTC, morebitni manjko do te številke z veseljem dopolnijo.

Poleg zahvale BTC-ju in ŠC Millenium-u, ki so nas že tretjič gostili, se iskreno zahvaljujemo še Poloni Gosar Ranković, ki je s spinningom popestrila večerni finale ter vsem udeležencem, ki so delili dobro voljo z nami – med drugim so se akcije udeležili: Mitja Petkovšek, Aljaž Pegan, Martin Strel, Jani Klemenčič, Sašo Jereb, ekipa kolesark Poleta.

Akcija zbiranja sredstev se bo nadaljevala do meseca junija, ko bomo skupaj z ZPM Ljubljana Vič – Rudnik izbrali otroke. V kolikor želite prispevati v sklad se lahko obrnete na Društvo Astma in šport oz. nakažete sredstva na račun društva: 02053-0089613346 (s pripisom: donacija za letovanje).

Več informacij o društvu in Marku Balohu najdete na www.asthmasport.com in www.markobaloh.com.

&