BTC City že dolgo ni več zgolj trgovsko središče, ampak prostor, kjer so svoje mesto našli tudi šport, zabava in kultura.

Že pred osmimi leti je na pobudo priznane in priljubljene gledališke umetnice Polone Vetrih v kongresni dvorani Mercurius svoj dom dobil tudi oder Teatra Komedija BTC. Na njem se je v tem času zvrstilo lepo število gledaliških komedij v katerih so gledalce nasmejala velika imena slovenske gledališke scene, od legendarnih Polone Vetrih, Milene Zupančič, Jožice Avbelj, Iva Bana, Janeza Hočevarja-Rifleta do igralcev mlajše generacije kot so Mojca Funkl, Barbara Cerar in Gregor Bakovič. V lanski sezoni so se domačim igralskim zasedbam pridružile tudi gostujoče in obisk je dokazal, da ima gledališče v BTC Cityju pred seboj lepo prihodnost.

Za letošnjo sezono nam BTC-jevi gledališčniki pripravljajo bogat program svežih komedij in znanih uspešnic, ki bodo pod novim imenom SiTi TEATER BTC razveseljevale tako gledalce na domačem odru kot na gostovanjih po vsej Sloveniji. Vrata prenovljenega gledališča se bodo odprla 16. oktobra s premierno uprizoritvijo nove komedije 300 kosmatih v kateri se bodo pod taktirko Žanine Mirčevske predstavili trije izvrstni mladi igralci, Saša Mihelčič, Andrej Murenc in Uroš Potočnik. Ideja za predstavo na temo slovenskih vedenjskih vzorcev se je porodila umetniški voditeljici Poloni Vetrih, nastaja pa na temelju improvizacije in nam kot Slovencem poskuša na duhovit način odgovoriti na vprašanja: Kdo smo? Kakšni smo? Kako se razlikujemo od drugih? In kako se vse to odraža v slovenskih mitih in legendah? Naj gre za naše vrline ali napake, ustvarjalci obljubljajo, da boste dvorano zapustili nasmejani.

Smejali pa se bomo tudi Borutu Veselku, ki bo s svojim novim projektom Laži, ampak pošteno premierno nastopil v mesecu novembru, še prej pa znanim uspešnicam Shirley Valentine, Orka, Jamski človek in Kolumbovo jajce. V goste prideta tudi Pia Zemljič in Primož Pirnat z novo komedijo Ona+On, program pa bo obogaten tudi z glasbenimi večeri in drugimi kulturnimi dogodki.

Več informacij najtete na spletni strani www.sititeater.si

&