V petek, 24. septembra 2010 bo potekala slovesna postavitev smreke na vrhu najvišje stavbe v Sloveniji. Kristalna palača je dosegla višino 89 metrov in tako postala najvišja stavba v Sloveniji.

Kristalno palačo gradimo, da bi poslovnim ljudem in njihovim podjetjem nudila največ in najboljše, kar lahko sodoben poslovni človek pričakuje: vrhunsko in elegantno arhitekturo, ki izpolnjuje najvišje ekološke standarde; veliko bivanjsko udobje, prostor v katerem bodo ljudje ustvarjalni, v katerem se bodo počutili prijetno, varno in sproščeno. Kristalna palača bo razpolagala z vso najsodobnejšo informacijsko in komunikacijsko tehnologijo. Palača je zasnovana energetsko učinkovito in ima celo svojo sončno elektrarno.

Sodoben nebotičnik bo na 46.000 kvadratnih metrih postal poslovno središče, nakupovalna galerija z zeleno teraso, v njem bodo tudi kongresni in center dobrega počutja ter izbrana kulinarika.

Ob vsem tem sva oba ponosna na to, da smo navkljub vsem tveganjem, v tem, gospodarstvu nenaklonjenem času, pripeljali gradnjo do vrha in da se v tem slovesnem trenutku veselimo dokončanja tega projekta spomladi 2011.

V imenu investitorja
Jože Mermal
Predsednik Uprave BTC d.d.

V imenu izvajalca
Boris Dolamič
Direktor GPG d.d.