Na Tržnici v BTC CITY Ljubljana bo v soboto, 21.aprila med 9. in 14. uro potekal Festival slovenskih jedi, na katerem vas bomo pogostili z odličnimi slovenskimi dobrotami, ki so nas kot otroke privabljale že v kuhinje naših babic.

Festival slovenskih jedi bo v soboto, 21.aprila , od 9.00 do 14. ure potekal na južnem parkirišču Tržnice BTC CITY, popeljali pa vas bomo na poučno kulinarično popotovanje po slovenskih pokrajinah, saj bodo svoje specialitete predstavila kulinarična društva iz vse Slovenije. Tako se bo Prekmurje med drugim predstavilo z gibanico , Gorenjci vas bodo premamili s kranjskimi klobasami, praženim krompirjem in kislim mlekom ter skuto, Notranjska z ovčjim sirom, potico in skuto, Kras in okolica Tolmina bodo poskrbeli za izvrstne idrijske žlikrofe, Bela krajina pa s belokranjsko pogačo. Ob tem bo potekala tudi degustacija vin iz različnih slovenskih vinorodnih pokrajin.

Poleg poskušanja dobrot bo potekal tudi pester zabavni program.

Nastopalo bo Kulturno umetniško društvo Sela pri Šumberku . Zabavali nas bodo s petjem slovenskih narodnih pesmi, igranjem na harmoniko, potekale bodo tudi karaoke in otroške delavnice na katerih bodo izdelovali košarice … in še marsikaj se bo dogajalo.