V BTC City Ljubljana je v soboto, 20. oktobra, in v nedeljo, 21. oktobra, potekal že 18. Festival nakupov in zabave. Tudi tokrat so trgovci pripravili mamljive popuste, ob tem pa je potekalo tudi pestro družabno dogajanje. S pevskim uličnim teatrom je bilo poskrbljeno tudi za flash mob učinek na različnih lokacijah po BTC Cityju.

Sobotno dogajanje se je pričelo ob 9. uri, tekom dneva pa so potekale nagradne igre, finale izbora FNZ Jeans modela, modna revija s predstavitvijo zimskih trendov, pa bogat otroški program s čarodejem, klovnom ter ustvarjalnimi in športnimi delavnicami. Pred Halo 12 so potekale aktivnosti, ki so jih organizatorji poimenovali »Zdrav duh v zdravem telesu«, za kar so poskrbeli Plesna zvezda, športni center Millenium in Vodno mesto Atlantis. Dogajanje je zaokrožil osrednji večerni koncert s skupino Rok’n’band, kot predskupina pa je nastopila skupina igralcev improlige« Dejmo stisnt teater«, ki je odlično ogrela obiskovalce.

Nedelja je minila v narodno-zabavnem vzdušju, nastopila je vrsta odličnih narodnozabavnih ansamblov, ki so godli in peli v pravi domači krčmi, ki so jo organizatorji poimenovali »Krčma pri veselem muzikantu« z radiem Sora. Skozi oba dneva so se na Trgu mladih obiskovalci lahko preizkusili na poligonu varne vožnje, potekale so različne delavnice za najmlajše, na osrednjem prizorišču je bil tudi kotiček Misija: Zeleno.

V BTCjevem centru v Murski Soboti je Festival nakupov in zabave potekal v soboto, 20. oktobra, poleg številnih ugodnosti in zabavnega programa pa so obiskovalci lahko na modni reviji z Natalijo Verboten spremljali jesenske modne trende, večer pa je zaokrožil veliki koncert skupine Riblja Čorba.

>> Fotogalerija