Že od začetka decembra Ljubljančani lahko opazijo markantno svetlečo instalacijo, ki se spušča z najvišje stavbe v Sloveniji – s Kristalne palače. Gre za simbolično skakalnico, postavljeno v podporo Ljubnemu, zibelki ženskih smučarskih skokov. Vznožje skakalnice, ki obiskovalcem ponuja zabavo in brezplačno dričanje z napihljivimi blazinami, je v sredo, 12. decembra, gostilo tudi koncert Samuela Lucasa. Še en v vrsti dogodkov na »Ljubnem v Ljubljani« je postregel z odličnim vzdušjem in poskrbel za spodbudo naših skakalk, da na tekmah svetovnega pokala na Ljubnem, februarja 2013, posežejo po vrhunskih rezultatih.

110-metrska skakalnica, ki se v ljubljanskem BTC Cityu spušča z 89 metrov visoke Kristalne palače, ni le mogočen simbol Ljubnega oziroma ljubenske skakalnice. Drzna instalacija že od daleč opominja na pogum deklet, njeno vznožje pa je ves december tudi prizorišče pestrega dogajanja. Na doskočišču skakalnice je obiskovalcem na voljo brezplačno dričanje z napihljivimi blazinami, sklop prireditev »Ljubno v Ljubljani« pa skrbi za pristno vzdušje, ki vlada na tekmah pod domačimi skakalnicami.

Koncert Samuela Lucasa za svež veter v krilih naših skakalk

Tokrat je v podporo smučarskim skakalkam oder zasedel Samuel Lucas s skupino. Priljubljeni domači pevec, ki mu adrenalin ni tuj, saj ga je v življenju izkusil tudi pri skoku v morje s 14 metrov, naša dekleta občuduje. Na vsakem treningu ali tekmi namreč zberejo dovolj poguma, da se odrinejo z vrtoglavih višin, in sicer tudi nad 90 metrov. V znak podpore se je tudi Samuel Lucas zadričal po zabavnem poligonu na doskočišču skakalnice. »Vražjim Slovenkam« je na zidu želja pod Kristalno skakalnico zaželel vsaj sto rekordnih skokov in jim poslal tisoč poljubov.

Pri zidu želja se je ustavil tudi predsednik uprave družbe BTC Jože Mermal in napisal simpatično sporočilo: »Dragi Božiček, našim »vražjim Slovenkam«, Slovenkam in Slovencem izpolni vse želje, da bo leto 2013 veselo in prijazno. Pa srečno!« Ker bodo dekleta na krilih lepih želja na Ljubnem, februarja 2013, zagotovo skočila še dlje, vabljeni, da v okviru adrenalinskih sred, poskočnih petkov in družinskih nedelj, na zidu želja zapišete spodbudne besede našim skakalkam in se potegujete za nagrado.

Kratka napoved dogajanja v naslednjih dneh:

  • V petek, 14. decembra, bodo ob 18. uri na oder ob pod Kristalno skakalnico stopili Tangels, April in Nika Zorjan.
  • V nedeljo, 16. decembra, bo doskočišče velike skakalnice gostilo nastop učencev delavnic POP petja »Popsing« pod vodstvom Marjetke Vovk in Raaya, zapela pa nam bo tudi Nika Zorjan. Da bo zares veselo, bodo z zabavnimi otroškimi igrami poskrbeli animatorji Teatra Cizamo z navihanim klovnom Žaretom.
  • V sredo, 19. decembra, bo doskočišče skakalnice, ki se spušča s Kristalne palače, utripalo v ritmih rokenrola, saj bo ob 17. uri na oder stopila skupina Rok’n’Band.

Več o dogajanju na: www.btc-city.com/december

&