Predsednik republike Borut Pahor je v torek, 21.08.2013 na povabilo predsednika uprave Jožeta Mermala obiskal družbo BTC, d.d., kjer se je srečal z ožjim vodstvom podjetja. Predsednik republike je ob obisku dejal, da si družba BTC, d.d. zasluži priznanje za svoje dosedanje rezultate in za razvojne programe in načrte, ki kljub kriznim časom predvidevajo med drugim tudi nova delovna mesta. Take optimistične zgodbe so v tem trenutku eden največjih izzivov slovenskega gospodarskega okrevanja.

V pogovoru o njihovi izjemni vključenosti v izvajanje družbeno odgovornih projektov in donatorstvu, za kar je podjetje s strani Evropske komisije letos junija prejelo tudi evropsko nagrado družbeno odgovornih podjetniških praks, je predsednik izpostavil problem delovanja Materinskega doma Ljubljana, ki ga je obiskal letos maja. Takrat se je predsednik republike seznanil s težko finančno situacijo materinskega doma ter zaradi posebnega statusnega položaja tedaj obljubil pomoč vodstvu pri reševanju njihove finančne situacije v okviru svojih pristojnosti. Predsednik uprave družbe BTC d.d., gospod Jože Mermal, je ob tem izrazil pripravljenost, da pomaga materinskemu domu z donacijo in tako olajša njihovo nemoteno delovanje. Z donacijo družbe BTC d.d. se bo tako materinski dom lahko osredotočil na izvajanje programov, ki so usmerjeni v pripravo na samostojno življenje uporabnic materinskega doma.

»Materinski dom, ki ga številni mediji v zadnjih mesecih omenjate kot problem, se zdi, je zdaj tudi z današnjo odločitvijo vodstva rešen. Finančna sredstva bodo premostila težave, s katerimi se je znašel na robu propada, načrti vlade za njegovo ureditev statusa v prihodnje pa obetajo, da bo Materinski dom preživel,« je dejal predsednik in se ob tej priložnosti še enkrat zahvalil vodstvu, upravi BTC, d.d. za to odločitev, saj daje zgled in opogumlja tudi druga »zdrava« podjetja, ki imajo poslovne uspehe za podobne pomoči v prihodnje. »Tako bodo tisti, ki uspevajo in tisti, ki so mogoče malo manj uspešni in ki potrebujejo pomoč drugih vendarle skupaj uspeli in se prebili iz krize,« je še dejal predsednik Pahor.

Vir: up-rs.si