Za uverturo, tik pred začetkom drugega turnirja serije Challenger, Tilia Slovenia Open, sta na strehi najvišje stavbe v Sloveniji, Kristalne palače v BTC City Ljubljana, prestižni dvoboj odigrala lanski zmagovalec Portoroža Grega Žemlja in trenutno 98. igralec na svetu, Blaž Kavčič. To je bil obračun dveh slovenskih teniških igralcev, ki sta v karieri že presegla milijon ameriških dolarjev turnirskih nagrad in hkrati dvoboj, ki vabi k ogledu najmočnejšega turnirja v Sloveniji.

Grega Žemlja še ni pripravljen na najtežje dvoboje v teniški karavani, zato bo lanski zmagovalec za ostale slovenske igralce stiskal pesti s tribun. »Odločil sem se za popolno mirovanje, in tako bo, dokler se ne bom počutil sposoben igrati na najvišjem nivoju. V Portorož bom prišel v vlogi navijača, saj želim, da me eden od Slovencev nasledi na zmagovalnem prestolu. Škoda, ker ne morem igrati, saj je turnir Tilia Slovenia Open eden najboljših na svetu.«, je dodal Žemlja.

 

Med Slovenci je najvišje uvrščen Blaž Kavčič, ki bo v Portorožu četrti nosilec. »Kaljut« kot mu pravijo prijatelji, je odlično okreval po operaciji stopala, nedvomno pa na Obali računa na visoko uvrstitev, kar pričajo tudi zadnji rezultati, saj je na treh podobno močnih turnirjih, kar dvakrat zmagal in bil enkrat v finalu. Kavčič je pred začetkom turnirja, prvi krog bo igral v torek, optimističen: »Ta trenutek sem najbolj potreben počitka. Za menoj je ena najtežjih turnej v moji karieri, saj sem v treh tednih odigral 15 dvobojev in to v visoki vlažnosti in skorajda neprimernih temperaturah. V Portorožu bo veliko odličnih igralcev (Miller, Lacko, Bozoljac…), za vsak posamezen preboj v višji krog tekmovanja, bo potrebno odigrati maksimalno dobro. Jaz bom dal svoj maksimum, pritiska pričakovanja pa ne čutim in ga tudi ne želim. Da bi se počutil kot glavni favorit? Sploh ne.«

 

Tik pred zdajci je nastop odpovedal Blaž Rola (92. ATP), ki je prek svojega agenta sporočil, da mu rahlo poškodovano koleno ne omogoča varnega, še manj pa dobrega nastopa na trdi podlagi. V času krajše rehabilitacije bo za kakšen dan v Portorož prišel tudi Rola in dal spodbudo Blažu Kavčiči, Janezu Semrajcu ter ostalim slovenskim igralcem.

Letošnji nagradni sklad bo za igralce širom sveta večji od lanskega, 50.000$, hkrati pa je ob vzporednem programu jasno, da bo vsak obiskovalec teniškega turnirja Tilia Slovenia Open deležen pestre izbire pred, med in po posameznem turnirskem dnevu. Sončen Portorož, neposredna bližina morja in številne zabavne lokacije, bodo prav vsakomur omogočile, da bo ujet med dejanske besedne zveze: tenis, morje, zabava. Odličen teniški turnir ATP Challeneger Tilia Slovenia open, turizem, zabava, animacijske igre, pompozna promocija, Festival tenisa, ter tudi skupinski ogled zaključnih bojev tekem nogometnega svetovnem prvenstvu v Braziliji, so zgodbe mimo katerih športni ljubitelji enostavno ne morejo iti.

Vabljeni na teniški turnir ATP Challenger Tilia Slovenia Open, od 7. do 13. julija v Portorožu (igrišča ŠRC Marina).