Z otvoritvijo regijskega oddelka za modrejša mesta znotraj IBM Inovacijskega Centra Ljubljana se odpirajo vrata edinstvenem prostoru, kjer si je mogoče predstavljati, kako inovativne rešitve in vrhunske tehnologije pomagajo reševati izzive sodobnih mest ter regij in kjer tržne smernice postajajo resničnost.

IBM Slovenija je leta 2011 z otvoritvijo IBM Inovacijskega Centra Ljubljana začrtal nove smernice razvoja in implementacije najsodobnejše poslovne informacijske rešitve s poslovnimi partnerji in strankami. Te dni pa je kot del IBM Inovacijskega Centra Ljubljana svoja vrata odprl še oddelek za modrejša mesta, ki ponuja nabor strokovno-tehničnega znanja in je na voljo snovalcem ter izvajalcem projektov na območju Jugovzhodne Evrope.

IBM na slovenskem trgu ponuja širok nabor IBM-ovih izdelkov in storitev, predvsem pa prenos najboljših poslovnih izkušenj iz vodilnih svetovnih okolij. Le leto po tem, ko je IBM Slovenija v Ljubljani odprl IBM Inovacijski Center, je le ta postal pomemben del razvijajočega slovenskega gospodarstva in stičišče pobud za razvoj nove generacije slovenskih podjetnikov, univerz, razvijalcev, IBM-ovih poslovnih partnerjev in drugih, tudi s področja jugovzhodne Evrope. Obiskovalci centra danes lahko skupaj z IBM-ovimi strokovnjaki razvijajo inovativne rešitve na podlagi IBM-ovih tehnologij, se izobražujejo, opravljajo testiranja itd.

IBM, kot eno najnaprednejših tehnoloških podjetij, vključuje inteligenco v sisteme in postopke, ki poganjajo svet — v stvari, ki jih nihče ne bi prepoznal kot računalnike: avtomobile, naprave, železnice, energetska omrežja, oblačila ter tudi naravne sisteme, kot so kmetijsko in vodne poti. Z otvoritvijo oddelka za modrejša mesta se odpirajo vrata edinstvenem prostoru, kjer si je mogoče predstavljati, kako inovativne rešitve in vrhunske tehnologije pomagajo reševati izzive sodobnih mest ter regij in kjer tržne smernice postajajo resničnost.

»Z otvoritvijo oddelka za modrejša mesta smo si postavili ambiciozen cilj; zgraditi platformo za različne odločevalce rešitev za modrejša mesta. Na trgu si želimo postati povezovalni člen modrejših idej in rešitev za pametna mesta ter povezati podjetja, univerze in start-up podjetja ter mesta, ki potrebujejo podporo v SEE regiji. Vse z namenom, da bi se postavili na zemljevid znotraj EU in bili uspešni pri podpori našim poslovnim partnerjem pri pozicioniranju lokalnih rešitev ter postopkih pridobivanja evropskih sredstev .« je povedal Julij Božič, Izvršni direktor IBM Slovenija.

V demo sobi za modrejša mesta, ki predstavlja pomembno pridobitev v SEE regiji, je mogoče prikazati več delujočih rešitev naslednje generacije za posamezne segmente modrejšega mesta in industrijskih panog. Poudarek pri omenjenih rešitvah je na zagotavljanju vrednosti za posamezna mesta, pomoči pri preoblikovanju in ustvarjanju razločevalnih dejavnikov za njihov konkurenčni razvoj, izkoriščanje novih priložnosti za rast ter pozicioniranje z namenom dolgoročnega uspeha in prepoznavnosti.