Jesen v BTC Cityju bo zaznamovana s kulturnimi deli velikih umetnikov in ustvarjalcev. Tokrat s spoštovanjem predstavljamo Evo Petrič, mlado in prodorno slovensko umetnico, ki svoječarobne instalacije že razstavlja po celem svetu; Mika Simčiča, akademskega kiparja in slikarja, ki je nedavno naslikal portret hčerk ameriškega predsednika Baracka Obame in ga kot dar za 50. rojstni dan poslal prvi dami ZDA; ter Catherine Zavodnik, ki ustvarja na področju slikarstva, umetniške grafike, poezije, oblikovanja, kiparstva in fotografije. Njena dela lepšajo domove in poslovne prostore številnih ljubiteljev umetnosti po vsem svetu.

Izjemno ponosni smo, da smo podprli novo razstavo Eve Petrič, katere dela krasijo tudi naše vodno mesto Atlantis. Razstava pod naslovom FRAKTALI na 4°6-3’S 14°30’V: EMOljubljaNA je posvečena mestu Ljubljana in bo na ogled  vse do 3. decembra v dvorani Kazemate na Ljubljanskem gradu.

Če raje kot na moderne instalacije prisegate na klasične umetniške pristope, kot je delo z glino ali tisk na pleksi steklo, potem bo pravšnja izbira za vas razstava »Sakralni drevesni zapiski« magistrice umetnosti, Catherine Zavodnik. Gostili jo bomo v Kristalni palači od četrtka, 16. 10. 2014, ko bo ob 19. uri uradna otvoritev, pa vse do konca tega meseca. Umetnica je desetim simboličnim eksponatom v glini (prvič razstavljenih v Pretorski palači, Koper 2013), ki jih je prenesla iz Da Vincijevih sakralnih zapiskov o klasifikaciji dreves, dodala še deset grafičnih listov, tokrat tiskanih na pleksi steklo. Avtorico in njena dela je predstavila univ. dipl. um. zgodovinarka Bojana Čampa.

V novembru pa bomo v avli Kristalne palače BTC Cityja gostili razstavo Angeli, ki združuje medsebojno povezane skulpture in večje oljne slike akademskega kiparja in slikarja Mika Simčiča. Razstavljena bo tudi reprodukcija dvojnega oljnega portreta hčera Obame in zahvalno pismo z lastnoročnim podpisom gospe Michelle Obama. Uradna otvoritev razstave bo 6. novembra 2014 ob 19. uri, sicer pa bo na ogled vse od 3.-17. novembra. Ali ste vedeli, da je Mik Simčič tudi avtor 10-metrske skulpture Ugrabitev Evrope, ki se nahaja pred Kristalno palačo?

Vabljeni na ogled del vseh treh izjemnih umetnikov, ki bodo zagotovo napolnila vašo dušo.