Osvoji najvišjo stavbo v Sloveniji in postani zmagovalec!

12. november, BTC City, Ljubljana – Organizatorji dogodka Alive Step Up, prvega teka po stopnicah na najvišjo stavbo v Sloveniji, so v Kristalni palači predstavili športno-rekreativno-humanitarni dogodek, kakršnega pri nas še ni bilo. Prvi tek Alive Step Up se bo zgodil v nedeljo 23. novembra, predprijave se zaključijo to nedeljo, registriralo se je že preko 370 tekačev. Projekt podpirata tako BTC City kot tudi župan MOL Zoran Janković, ki bo dogodek tudi uradno odprl.

Boštjan Gams in Živa Cesar iz športnega društva Alive sta zadovoljna, da so tudi Slovenci ‘zagrabili’ izziv, ki je že desetletja uveljavljen v mestih, kot so New York, Chicago, Singapur in Dunaj: »Z dogodkom bi radi opozorili na pomen vsakdanjega gibanja. Namesto vožnje z dvigalom je bolje hoditi po stopnicah in tako narediti nekaj za svoje zdravje. Gre pa tudi za tekmovanje in testiranje lastnih meja. Kristalna palača je proti svetovnim nebotičnikom majhna, a premagati teh 459 stopnic in 89 metrov je izziv za vsakega tekača. Zelo smo zadovoljni z odzivom medijev in tekmovalcev, z nekaj idejami pa smo že navdušili tudi mednarodno zvezo. Naša tekma tako prinaša nekaj točk za rangiranje na svetovni lestvici, še posebno podrobno pa bodo spremljali izvedbo spletnega video prenosa v sodelovanju s portalom vzivo.si.«

Dogajanje bosta povezovala Andrej Težak – Tešky in David Urankar, za zabavo bosta poskrbela ekipa Urban Roof in DJ Teo, obiskovalci dogodka in tekmovalci pa bodo lahko kaj zase našli tudi na majšem sejmu pred Kristalno palačo.

Matic Žehelj je priznal, da so v družbi BTC potrebovali nekaj časa, da so se ogreli za tek Alive Step Up, a so jih organizatorji prepričali z dobrim projektom: »BTC je prijatelj rekreativnega in vrhunskega športa, radi imamo tudi drznost in sveže izzive. Gradnja Kristalne palače je bila za nas drzen projekt in tak je tudi ta tek, ki BTC City na nek način postvalja ob bok svetovnim metropolam.« Cilj organizatorjev je namreč, da bi tek Alive Step Up v nekaj letih prišel v tekmovalni koledar mednarodne zveze in gostil najboljše tekače po stopnicah na svetu. Na premieri sta sodelovanje že potrdila Jasmina Klančnik in Matjaž Mikloša iz elitne trideseterice.

Komik Tin Vodopivec se je projektu pridružil kot ambasador in opozoril še na dobrodelno plat teka. »Vsa z licitacijo zbrana sredstva bomo namenili društvu A veš?, ki skrbi za osveščanje in pomoč pri poškodbah hrbtenjače. Lani sem organiziral podoben dobrodelni stand up v podporo našemu prijatelju Luki, ki se je poškodoval in pristal na invalidskem vozičku.« Akciji so se je že pridružili tudi člani skupine Siddharta, ki so za dražbo darovali nekaj svojih predmetov.

>>Vse o dogodku – vključno s seznamom že prijavljenih tekmovalcev

  • Kaj? Tek po stopnicah na najvišjo stavbo v Sloveniji
  • Kdaj? 23. november, pričetek ob 11:00
  • Kje? Parkirišče pred Kristalno palačo
  • Kdo? Prvih 500 prijavljenih.
  • Zaključek prijav? 16. 11. ob 23:59
  • Zakaj? Preizkus kondicije + zabava + dober namen