Športni center Millenium v BTC City je ponovno gostil najboljše slovenske teniške igralke in igralce, kot tudi vse prijatelje slovenskega tenisa in slovenske krovne organizacije. Ob celodnevnem druženju in sočasnem igranju tenisa na Istenič rekreativnem teniškem turnirju dvojic, zaključni podelitvi najboljšim v Sloveniji ter ekshibiciji mešanih dvojic, je TZS ponovno pokazala namen združevanja in poenotenja vsega in vseh, ki tako ali drugače delajo v slovenskem tenisu.

Največje priznanje, kot najboljša slovenska igralca, sta si zaslužila Polona Hercog (96. WTA) in Blaž Rola (80. ATP). Ker bo v prvem delu leta 2015 slovenska teniška javnost pozorna na tekmovanje pokala Federacij in Davisovega pokala, sta bila na zaključni prireditvi pozornosti deležna tudi oba kapetana reprezentanc. Andrej Kraševec, kapetan ženske članske reprezentance: »Začenjamo v Estoniji v drugi evro-afriški skupini in neizpodbiten cilj je, da se uvrstimo v 1. skupino. S Polono Hercog, Andrejo Klepač, Nastjo Kolar in izjemno nadarjenim mladim valom, lahko sežemo precej višje, kot smo zdaj.« Za moško člansko reprezentanco je spregovoril kapetan Blaž Trupej: »Za leto 2014 lahko rečem, da smo rezultatsko celo presenetili, glede na težave s poškodbami in boleznimi, ki smo jih imeli (Kavčič, Žemlja). Prihodnje leto začenjamo v gosteh na Slovaškem, kjer nam zagotovo ne bo lahko. Vsi moramo biti zdravi in šele nato lahko računamo na kakšen podvig. Naš najvišje uvrščeni igralec Blaž Rola, se bo o igranju odločil, okvirno, mesec dni pred odhodom na Slovaško.«

Svoje je dodal tudi Blaž Kavčič (105. ATP), ki se ponovno ubada s poškodbo noge: »Noga, upam, da bo kmalu bolje. Verjetno gre za posledične težave zaradi spremembe obutve. Kar se tiče tekmovanja za Davisov pokal, pa verjamem, da se lahko zoperstavimo Slovakom. Ne vem, v kakšni postavi bodo zaigrali, saj je njihov prvi igralec Martin Kližan v nekakšnem sporu s tamkajšnjo teniško zvezo.«

Nagrado za posebne dosežke je prejel gluhonemi teniški igralec Marino Kegl, ki je na mladinskem svetovnem teniškem pokalu gluhih osvojil drugo mesto.

Že 12. leto zapored se lahko z nagrado najboljšega kluba v Sloveniji pohvali ŽTK Maribor, najboljši trener je Zoran Krajnc – TK Terme Ptuj, ki bdi nad kariero najboljše slovenske mladinke Tamare Zidanšek, med rekreativnimi igralci pa sta priznanje odnesla Aleš Maček in Lea Sunarič.

Nagrado za posebne dosežke v mladinski konkurenci sta prejeli Hana Mraz (Petrolov up leta) in Tamara Zidanšek, posthumno priznanje za življenjsko delo v tenisu pa je TZS podelila g. Andreju Jerasu.

Najbolj nazoren in odkrit je bil predsednik TZS g. Marko Umberger, ki je bil zadovoljen ob odzivu slovenskih klubov in igralcev, kateri so se udeležili zaključne prireditve TZS: »V letu 2014 smo organizirali približno 220 turnirjev. Organizacijska plat je odlična zahvaljujoč odlični ekipi TZS, rezultati naših igralcev pa so bili dobri. Če bi zdravje služilo bolje, bi bili danes nad dosežki več kot navdušeni, v to sem prepričan. Za leto 2015 želim tekmovalcem, da bi jim služilo zdravje, z njim pa bodo prišli tudi rezultati.«

Prihajajočega leta se je dotaknil tudi direktor TZS g. Gregor Krušič: »Vseh stvari se lotevamo skrbno in preudarno. Poletni teniški turnir ATP Challenger Tilia Slovenia Open želimo prilagoditi najboljšima slovenskima igralcema (Rola, Kavčič). Z njima bo turnir še boljši in uspešnejši. Ostajamo v Portorožu, verjetno enkrat v začetku meseca avgusta. Imamo izjemno generacijo mladink, s katerimi želimo ustvariti homogeno in uspešno ekipo. Letos smo ustvarili zaključni turnir Tilia Masters, kjer smo združili najboljše igralke in igralce v starostnih kategorijah do 12, 14, 16 in 18 let ter člani. Prav tako želimo izdatno dvigniti raven veteranskega tenisa.«

Na Istenič rekreativnem teniškem turnirju dvojic je TZS izmed 112 prijavljenih igralcev, izbrala 54 nastopajočih, med katerimi sta na koncu roke zmagoslavno dvignila Ivo Beliš in Nejc Kapelj. V finalu sta bila boljša od para Lee Sunarič in Matjaža Frece.

Na turnirju je zaigral tudi nekdanji košarkarski reprezentant, kar 217 cm visoki Primož Brezec, smučarski reprezentant Rene Mlekuž, vseskozi pa je dobro voljo sejal tudi Boris Gorenc in direktor vodnega mesta Atlantis ter ŠC Millenium, g. Miha Rakar. G. Miha Istenič je sodeloval tako na turnirju kot pri sami podelitvi nagrad finalistom rekreativnega turnirja.

Na večerni ekshibicijski tekmi dvojic, je ekipa Andreja Kraševca v postavi Andreja  Klepač, Hana Mraz in Grega Kokalj, v podaljšani igri premagala ekipo Blaža Trupeja, kjer so zaigrali Grega Žemlja, Marino Kegl in Manca Pislak.

Posebno mesto si zaslužijo prav vsi igralci mlajših kategorij, ki so bodisi postali državni prvaki ali zaključek leta dočakali na prvem mestu v Sloveniji. Prav tako so svojih pet minut slave doživeli vsi prvaki ekipnih tekmovanj, najprej mlajših kategorij, nato vseh treh članskih in veteranskih lig.