Za slovenski športni podmladek se ni treba bati. Slovenski smučarski skakalci ne prevladujejo le na veliki mednarodni sceni, na najvišji članski tekmovalni ravni, zmago za zmago sta na Norveškem z lepimi, dolgimi in konstantnimi skoki nizala tudi člana skakalnega mladega rodu, Ema Klinec in Bor Pavlovčič, ki sta z najbolje ocenjenimi skoki v vseh skakalni serijah z naskokom kakovostno prekašala svojo tekmovalno konkurenco v starostni skupini, ki se je merila na zimski mladinski olimpijadi.

Po dveh tednih preživetih na severu Evrope se je danes v domovino vrnil del zelo uspešne devetnajst članske odprave mladih slovenskih športnikov Lillehammer 2016, ki so se od 12. do 21. februarja udeležili drugih zimskih mladinskih olimpijskih iger na Norveškem. Osvojenih pet kolajn, od tega tri zlate, nazorno govorijo same zase o uspešnosti odprave.

Slovenija je po žlahtnosti kolajn igre končala na desetem mestu in prehitela takšne velesile športov, kot so Japonska, Avstrija in Francija.

Na igrah dvakrat zlata, posamično in ekipno, izjemna člana slovenskega skakalnega mladinskega podmladka Ema Klinec in Bor Pavlovčič sta se iz Norveške, ki jo zapuščata z izjemnimi vtisi, odpravila na nordijsko mladinsko svetovno prvenstvo v romunskem Rašnovu in ju na sprejemu reprezentance ni bilo. Od prejemnikov kolajn sta bila z nami le bronasta smučarka Meta Hrovat ter deskar na snegu, Tit Štante.

Prav vsi mladi tekmovalci so navdušili s tekmovalnostjo, borbenostjo, požrtvovalnostjo, pristnim in z denarnimi nagradami še nepokvarjenim tekmovalnim navdušenjem. Igre so tudi valilnica novih zamisli in kovačnica sprememb. Norvežani so se vsekakor izkazali za odlične gostitelje, saj so igre tako po obiskanosti tekmovanj kot tudi po medijski pokritosti presegla vsa tudi najbolj optimistična pričakovanja.

“Mladinske olimpijske igre so res zelo dober dogodek, upam, da se bodo ohranile čim dlje. Na njih pride do izraza res tisti pravi duh in pomen olimpizma. Prave olimpijske igre so veliko bolj ostro usmerjene v rezultate in tekmovanje, tukaj pa so enako oziroma še bolj pomembne druge stvari, zato so te igre tako zelo lepe in predstavljajo zelo lep dogodek,” je bil navdušen Anže Berčič, eden najboljših slovenskih kanuistov na divjih vodah, v Lillehammerju v vlogi mladega ambasadorja iger.

Družba BTC je ponosni sponzor olimpijske reprezentance Slovenije.