S ponosom naznanjamo, da se je družba BTC na lestvici Ugled direktorjev in podjetij, ki jo že dve desetletji s svojo strokovno ekipo pripravlja dr. Miro Kline, med vsemi slovenskimi podjetji uvrstila na zavidljivo 8. mesto. Lansko leto je bila družba uvrščena na 15. mesto, zato je velik skok in napredek ugleda družbe BTC res izjemen. Prepričani smo, da je k temu pripomogel trud nas vseh, ki s srcem in skrbnostjo razvijamo dinamično, napredno mednarodno podjetje, ki piše zgodbo uspeha in tlakuje pot za naslednje generacije.

Družba BTC, pod vodstvom predsednika uprave Jožeta Mermala uspešno posluje, pri čemer ne zasleduje zgolj lastnih interesov temveč deluje tudi kot trajnostno naravnano podjetje, s posluhom za družbene dejavnosti, za inovacije, nove tehnologije in dinamičen razvoj. Z ustanovitvijo ABC pospeševalnika v letu 2015, smo dosegli željeni cilj, saj se je ob tem BTC City razvil v inovativno mesto. Kot generator gospodarskega razvoja in novih poslovnih priložnosti, je BTC iniciator in stičišče inovacij, v katerem živijo in delujejo številni start-upi, ki se v okviru in pod mentorstvom ABC pospeševalnika pripravljajo in razvijajo za vstop na tuje trge. Ravno včeraj, 30. junija je bila slovesna otvoritev pospeševalnika v Münchnu, v avgustu pa odpiramo pospeševalnik v Silicijevi dolini. Cilj je, da startupe še bolj približamo svetovni tehnološki eliti in investitorjem, ki znajo in zmorejo nove poslovne modele lansirati v globalno svetovno tržišče. Ob tem pa raste tudi globalna prepoznavnost BTCja, hkrati pa smo v stiku z najsodobnejšimi trendi inovativnih podjetniških pristopov.

Nenehna vlaganja nam omogočajo razvoj in nova zaposlovanja, samo v letošnjem letu bo BTC omogočil 200 novih delovnih mest. Pred dobrim mesecem smo začeli opravljati logistične dejavnosti za Podravko oziroma Žito, s tem razširjamo logistične, posebno pa hladilniške kapacitete. V Cityju je v začetku aprila začela poslovati nova sodobna trgovina s športnimi oblačili in pripomočki, svetovno priznana blagovna znamka Decathlon na več kot 3000 m2, urejamo enosmerne ulice, odprli smo street food program, trenutno pa pripravljamo 22 novih parkirnih mest za električne avtomobile, po sistemu t.i. car sharringa, ki bo omogočal obiskovalcem, da bodo najeli električne avte na licu mesta preko posebne aplikacije na svojem telefonu. Poanta je v pospešeni zeleni digitalni mobilnosti z uporabo najnovejše, okolju prijazne tehnologije, ki bo na daljši rok pomenila bistveno zmanjšanje števila avtomobilov, kar bo izjemno vplivalo na izboljšanje zraka v mestih. Nenehno spremljamo tudi učinkovito rabo energije, zmanjšujemo porabo elektrike, uvajamo nove tehnologije (LED..). V lanskem letu smo npr. proizvedli 1.8 mio kWh lastne zelene energije, poleg tega pa smo, če primerjamo enako površino kot v letu 2014, porabili 2 mio kWh manj električne energije z uvedbo novih tehnologij in prenovo fasad ter posodobitvijo določenih naprav. Vse to lahko dosegamo le zato, ker je kolektiv BTCja zelo predan in motiviran za napredek družbe. Eden od naprednih projektov, ki so ga predlagali zaposleni je tudi enkratni projekt transfera vroče vode iz proizvodnje Julona v bazene Atlantisa, kar ima seveda velik vpliv na stroškovno optimizacijo, še več od tega pa je vredno dejstvo, da bo s tem projektom na letni ravni za 2.000 ton manjši izpust Co2.

Pred tremi tedni smo uspešno izvedli, letos že 35. Maraton Franja BTC City, ki smo ga nadgradili z Akademijo Franja, ki je prerastla v evropski projekt in spodbuja povezovanje med našo zgodovino in športnimi načeli, kot so tovarištvo, pogum, sodelovanje, medsebojna pomoč itd. udeleženci iz 34 držav, so bili kljub slabemu vremenu ponovno navdušeni nad dobro organizacijo, spodbudami lokalnega prebivalstva na trasi, lepo pokrajino.

Izjemnega poklona je bil v okviru lestvice Ugled direktorjev in podjetij deležen tudi Jože Mermal, predsednik uprave družbe BTC. Kot priznanega gospodarstvenika in stratega ter predanega funkcionarja in organizatorja ter mentorja v številnih družbeno odgovornih projektih, so ga gospodarstveniki in managerji številnih podjetij, ki so sodelovali v omenjeni raziskavi uvrstili na častitljivo 4. mesto najuglednejših direktorjev v Slovenskem prostoru. Predsednik uprave, pobudnik in avtor naprednih idej od kreacije Cityja do inovativnega mesta BTC City in odprte družbe v letu 2020 teži k temu, da je prav družba BTC tista, ki inovira in gradi celovit ekosistem s prepletenimi, poslovno raznolikimi dejavnostmi in vsebinami, ki se povezujejo in predstavljajo skrb za trajnostni razvoj in prostor številnih priložnosti za prihodnje generacije.