Kot kažejo vmesni izidi glasovanja mednarodne žirije ter regijski glas ljudstva, se enemu od slovenskih predstavnikov obeta zmaga! Lepo vabljeni, da ta uspeh proslavimo skupaj in nazdravimo slovenskim startup podjetnikom, ki s svojimi prebojnimi dosežki navdušujejo domačo, regijsko in globalno startup sceno!

Prepoznavamo, slavimo in povezujemo startup ekosisteme

Central European Startup Awards (CESA) je serija dogodkov, ki se vrstijo po evropskih državah, kot so Avstrija, Poljska, Češka, Slovaška, Romunija, Bolgarija, Srbija, Hrvaška, Slovenija in Madžarska, poteka pa z namenom prepoznavanja, slavljenja in povezovanja startupovskega ekosistema barvite in raznolike CEE regije. Dogodek prav tako združuje vse akterje tega ekosistema – od ustanoviteljev in investitorjev, do novinarjev in mnogih drugih. Deset držav, dvanajst kategorij – kdo bodo letošnji CEE zmagovalci, razglašeni na četrtkovem CESA 2016 Grand Finalu?

Kdo so slovenski predstavniki?

Pred velikim finalom se je pred 14 dnevi v Tehnološkem parku Ljubljana predstavilo 56 slovenskih startupov – nacionalnih finalistov, med katerimi je petčlanska žirija izbrala nacionalne zmagovalce oz. tiste, ki nas bodo v četrtek zastopali na regijskem velikem finalu. Ti se bodo v prostorih ABC Hub-a potegovali za zmago na ravni CEE regije v naslednjih kategorijah: najboljši ”coworking” prostor bo zastopal Zavod Mladi podjetnik; med pospeševalniškimi programi nas bo zastopal produkt SK75 Slovenskega podjetniškega sklada; med neodvisnimi razvijalci iger Dawn of Play; »early stage« kategorijo bo zastopal celjski Homey; Chipolo nas bo zastopal v kategoriji IoT startup; Borza terjatev v kategoriji

”best fintech” startup; Eurosender pa bo slovenski predstavnik v kategoriji najboljša uporabniška izkušnja. Blub Blub nas bo zastopal v kategoriji najboljši družbeni vpliv, Jure Mikuž iz RSG Kapitala pa v kategoriji investitor leta. Lanskoletna nacionalna zmagovalka v kategoriji najbolj vplivne ženske startuperke je bila Anuška Beltram, letos se bo za laskavo titulo na regionalni regije potegovala naša Alja Isaković iz programerske skupine CodeCatz. In zadnji, vendar ne najmanj pomembni – ekipa GoAvio / Nizkocenovci nas bo zastopala v kategoriji startup leta!

Držimo pesti!

Vsem nacionalnim predstavnikom želimo veliko sreče in držimo pesti za njihova najvišja mesta na četrtkovem CESA 2016 Grand Finale! Naslednji korak za zmagovalce na ravni regije pa bo uvrstitev v Global Startup Awards tekmovanje, ki bo letos potekalo 9. decembra v Kuala Lumpurju, prestolnici Malezije.

Več kot 700 nominacij v 12 tekmovalnih kategorijah!

CESA in Global Startup Awards imajo izjemen pomen tako na ravni regije kot v svetovnem merilu, hkrati pa so veliko priznanje dinamičnemu startupovskemu duhu. Temu v prid govorijo tudi številke, saj je letos na ravni CEE v okviru CESA 2016 10 držav prispevalo več kot 700 nominacij v 12 tekmovalnih kategorijah! Startup svet je hitro rastoč in spreminjajoč se ekosistem ter po svoje fenomen, ki bo kot tak tudi obravnavan.. Na našem področju je to relativno mlad dogodek, ki je letos v sodelovanju z ABC pospeševalnikom in Iniciativo Start:up Slovenija na nacionalni ravni organiziran drugič zapored, Slovenija pa letos prvič gosti CESA 2016 Grand Finale v BTC-jevem ABC Hubu.

Kdo je odločal o uvrstitvah slovenskih nominirancev

Velik pomen dogodka prepoznavajo tudi vidni predstavniki slovenskega startup ekosistema, ki so letos odločali o uvrstitvah slovenskih nominirancev, kot en glas žirije pa je bil upoštevan tudi glas ljudstva oz. rezulat spletnega glasovanja. Med člani letošnje nacionalne žirije so bili Jakob Gajšek, soustanovitelj ABC pospeševalnika, Branko Drobnak, predsednik kluba Poslovni angeli Slovenije, Urban Lapajne, organizacijski vodja Iniciative Start:up Slovenija, Marjana Majerič, namestnica direktorja Tehnološkega parka Ljubljana in Tanja Kožuh, direktorica Primorskega tehnološkega parka

Dogodek Central Europen Startup Awards Grand Finale je odprt za vse, ki želijo dati priznanje inovatorjem iz srednje in vzhodne Evrope, ki so si z svojim trudom in predanim delom zaslužili pozornost velikanov, kot so Google, IBM in Amazon.

Slednjim se pridružuje tudi SAP Slovenija, ki je letos v Sloveniji podprl dve tekmovalni kategoriji, in sicer za najbolj vplivno žensko v startup svetu ter startup leta.

>>Več informacij in prijava na dogodek CESA 2016 Grand Finale