Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je v soboto že četrtič zapored z mladostniki Varstveno delovnega centra Ljubljana, CUDV Draga v BTC Cityju pekel božično pecivo za otroke, ki so božične praznike preživeli brez staršev, v domovih ali zavodih.

Prisrčno druženje ob peki božičnega peciva se je pričelo z glasbo in vsi prisotni so ob spremljavi harmonike zapeli pesem “Na božično noč”, ki jo je zaigral Blaž, varovanec njihovega centra. Gospa Valerija Bužan, direktorica CUDV Draga, se je predsedniku republike zahvalila, da lahko tudi letos sodelujejo v projektu “Otroci za otroke”. Sproščeno vzdušje se je nadaljevalo s prav posebnim voščilom Bejtu, fantu, ki je na ta dan praznoval 21. rojstni dan. Predsednik Pahor mu je ob tem izročil tudi majhno pozornost, kipec steklenega jabolka, in dejal, da s svojim osebnim zgledom predstavlja navdih za druge. Ob koncu druženja je predsednik republike vsem zaželel miren božič in srečno novo leto. Božično pecivo, ki so ga skupaj spekli predsednik Pahor in otroci, je bilo v soboto dostavljeno na 7 naslovov po vsej Sloveniji, v zavode, mladinske domove in krizne centre za mlade. Predsednik republike je tako tudi letos nadaljeval s tradicijo peke božičnih keksov pod geslom “Otroci za otroke”, ki jo je pričel skupaj z otroki Mladinskega doma Malči Beličeve Ljubljana.

Enota CUDV Draga se je sicer v BTC Cityju Ljubljana odprla jeseni 2014. Osebam s posebnimi potrebami omogoča vključevanje v zaposlitvene aktivnosti in različne delavnice ter jim tako z delom in kreativnim ustvarjanjem omogoča kvalitetno in polno življenje.

 

Vir: Urad predsednika Republike Slovenije

Foto: Stanko Gruden / STA