V BTC Cityju nastaja enkraten globalni ekosistem in pretok inovativne miselnosti ter sodelovanja na osnovi česar je možna transformacija poslovnih procesov. Povezava podjetja EDG z ABC pospeševalnikom pomeni veliko priznanje in uspeh za pospeševalnik ter hkrati predstavlja tudi globalni potencial za poslovno preobrazbo slovenskih podjetij. Pri tem pa ima veliko vlogo BTC City, ki zaradi svoje bogate in razvejane infrastrukture omogoča podjetjem, ki se transformirajo, enkratni testni prostor za različne dejavnosti: avtomobilizem, bančništvo, internet stvari, energetiko, e-trgovino … 

Močna povezava s Silicijevo dolino se je spletla v lanskem letu, ob otvoritvi podružnice ABC Venture Gates v Münchnu ter podružnice v Meki podjetništva in inovacij – ABC Global Home Silicon Valley v Silicijevi dolini. ABC pospeševalnik s svojim uspešnim delovanjem in novimi partnerskimi sodelovanji prerašča meje Slovenije in Evrope ter uspešno utrjuje svoje mesto na globalnem podjetniškem zemljevidu in na drugi strani pozdravlja globalne trende v Sloveniji.

Predstavniki vseh treh podjetij: ABC, EDG in BTC, so z velikim navdušenjem in medsebojno naklonjenostjo predstavili sodelovanje in njihovo vizijo prihodnosti. Miselnost, da je v središču človek, ki poseduje talent in da inovacije služijo boljšemu življenju ljudi, jim je skupna in je tudi eden od razlogov, da so se odločili za sodelovanje. Živimo v času kjer je spreminjanje miselnosti, reinventiranje produkta in storitev, povezovanje s podjetji, industrijami in startupi nujno potrebno. Podjetij, ki temu ne bodo sledila, ne čaka svetla prihodnost. Z navezo podjetij ABC, EDG in BTC je »Golden gate bridge«, ki povezuje Ljubljano in Silicijevo dolino, postal še bolj trden.
»Kaj prinaša digitalizacija v resnici nihče ne ve, zato smo pripravljeni na karkoli. Izbrali smo najboljše partnerje, najboljše iz obeh svetov. Cilj je, da podjetja involviramo v startup svet in jih povežemo z največjimi podjetji na svetu,« je povedal Dejan Roljič, ustanovitelj in direktor ABC pospeševalnika.

Urška Jež, soustanoviteljica in izvršna direktorica ABC pospeševalnika v Ljubljani, je podrobneje predstavila korporativni program predstavnikom podjetij, ki so vanj že vstopila, ali pa imajo namen vstopiti. Gre za sofisticiran program, s katerim se v podjetjih na vseh nivojih spreminja miselnost in oblikuje dolgoročna strategija, glede na prihajajoče trende. Prvih delavnic so se že udeležila podjetja Lidl, Atlantic Group, Zavarovalnica Triglav, družba BTC in pa UniCredit.

Lutz Junge, direktor inovacij iz Lufthanse, je po sodelovanju v EDG programu v podjetje vpeljal več sprememb, med drugim tudi inkubator za inovacije. Junge je navdušen nad pospeševalnikom in pravi, da česa podobnega še ni videl. Sama lokacija v BTC Cityju in ideja »mesta v mestu« ga fascinira in pravi: »To je lahko vzgled in dober primer za veliko mest. Enostavno, ga moraš doživeti in ga obiskati«.

Ideja za sodelovanje podjetij EDG, ABC in BTC je prenesti del Silicijeve doline v Ljubljano in posledično spreminjati miselnost ter ustvarjati sodobne poslovne trende. EDG s svojim butičnim pristopom svetovanja globalnim korporacijam prinaša impresiven seznam strank, kot so Apple, Audi, Airbus, Luthansa, Logitech, Panasonic, Intel, Unicredit, Johnson & Johnson in drugi. Izkušnje in znanje bodo prenesli na evropski trg. S svojo 20-letno tradicijo je EDG tako rekoč največji pospeševalnik za korporacije na svetu.

»Pomembno je vključiti ljudi, da inovirajo za boljšo skupno prihodnost. ABC in EDG sta vodilna vsak na svojem področju in se z BTC oba odlično dopolnjujeta. EDG vidi trende, startupi vidijo nove možnosti. Skupaj z družbo BTC, ki ima odlično infrastrukturo za testiranje novih produktov in storitev, pa lahko vplivamo na svet,« je povedala Lisa Friedman, soustanoviteljica EDG.

V katero smer nas bodo vodile vse spremembe, ki se dogajajo, bo pokazal čas. Namen skupnega strateškega sodelovanja med ABC, EDG in BTC je, da predstavijo prihajajoče trende in smeri, v katere se bo razvijal svet. Ne glede na vse pa so ključni še vedno ljudje, korporacije in inovacije.