V soboto, 19. novembra je v Kristalni palači v Ljubljani potekal 4. Alive Step Up, tek po stopnicah Kristalne palače v ljubljanskem BTC Cityju, najvišje stavbe v Sloveniji.

4 tega na Kristalno palačo se je udeležilo nekaj več kot 600 tekačev iz vse Slovenije in iz tujine. Poleg že uveljavljenih kategorij s 479 (enkratni vzpon) in 1437 stopnicami (trikratni vzpon) smo letos dodali Step Up Triglav Run s kar 31 vzponi na vrh. Do prireditve smo zbrali 1885 EUR, SMS linija za donacije pa bo odprta še do konca novembra.

Med najboljšimi, ki sta jima zeleno luč za začetek tekmovanja dala župan mestne občine Ljubljana Zoran Janković ter Maja Oven, direktorica sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi BTC City in so premagali 10, 13, 16 ali 21 nadstropij (glede na kategorijo), je bilo nekaj starih in nekaj svežih obrazov.

Kralj in kraljica kristalne palače (trikratni vzpon) sta postala Simon Novak v moški ter Avstrijka Veronika Windisch v ženski kategoriji

Princ in princesa (enkratni vzpon) Kristalne palače pa Windischeva ter Mitja Mesarič. Zmagovalca 31-kratnega vzpona in dobitnika posebnega pokala pa Matjaž Mikloša in Avstrijka Marlies Penker.

Otroci so tekmovali v treh starostnih kategorijah, ki so se razlikovale glede na težavnost ter gasilci, ki so bili to leto najštevilčnejši. Preizkusili so se tudi nekateri znani Slovenci. Otroke je spremljal Boštjan Gorenc – Pižama, tekli so tudi Uroš BitencAnja RugeljAndrej Težak Tešky inDavid Urankar, pesti so med drugim stiskali Mitja Petkovšek in Beba Ščap.

Tešky in Beba Ščap, ki sta pred dnevi na dobrodelnih 24 urah Kristalne palače začela z zbiranjem sredstev za otroke Pediatrične klinike v Ljubljani, sta skupaj z organizatorji predsednici Ustanove za novo Pediatrično kliniko, Marini Praprotnik predala ček s sredstvi, ki so se zbrala iz prostovoljnih prispevkov, evra od vsake prijavnine in evra od vsakega vzpona dobrodelnih 24, ki jih je prispevala družba BTC. Do začetka dogodka se je zbralo 1885 EUR, SMS linija s ključno besedo OTROK ali OTROK5 na 1919 bo odprta še do konca meseca. “Izjemno smo hvaležni vsakršne pomoči za otroke. Včasih nam za določene aparature za zdravljenje zelo bolnih otrok odmerijo nekaj sto evrov premalo, z vašimi donacijami bomo lahko kupili tiste, za katere nam ponavadi zmanjka denarja,” je povedala Praprotnikova.

Tekmovalce, navijače in naključne obiskovalce je zabavala glasbena skupina Joker out, prvič pa se je po stopnicah Kristalne palače spustil tudi albanski paraolimpijec Hari Doku na invalidskem vozičku, ki je za spust potreboval devet minut. “Vesel sem, da sem tukaj. Organizacija je odlična, energija med tekmovalci izjemna. Sam posebnih pričakovanj nisem imel. S spustom sem si želel le dokazati, da zmorem.”

>>Uradni rezultati

4. tek na Kristalno palačo

Foto :