Družba BTC je družbeno odgovorno podjetje, kar se uresničuje na številnih projektih. Decembra 2017 je mag. Damjan Kralj, član uprave in direktor za trženje in marketing v BTC, postal predsednik Gimnastične zveze Slovenije. Na tej funkciji je nasledil Ivana Levaka, ki je zvezo vodil od novembra 2013. Na volilni skupščini je prejel jasno sporočilo podpore in zaupanja, saj je zanj glasovala krepka večina delegatov.

Gospod Kralj je zagrizen športnik, med drugim tudi član upravnega odbora košarkarskega kluba Petrol Olimpija, navijač slovenskih telovadcev in tudi sošolec Mitje Petkovška, enega najboljših slovenskih predstavnikov te športne discipline vseh časov. Kot izkušen manager in poslovnež z dobrim uvidom na področje marketinga tako Gimnastični zvezi Slovenije prinaša dodano vrednost in ji daje zagon. Med prioritetami svojega programa je izpostavil, da želi v svojem štiriletnem mandatnem obdobju oblikovati gospodarski odbor in pripraviti trženjski načrt, pridobiti sponzorska sredstva v višini 400.000 evrov, pripraviti sanacijski načrt likvidnostnega stanja zveze, pripraviti strategijo Gimnastične zveze Slovenije za obdobje 2021–2030 ter nadaljevati z organizacijo mednarodnih dogodkov in jih dvigniti na višjo raven.

»Vsako novo vodstvo mora prinesti spremembe. Zagotovo pa bodo to spremembe na bolje. Šport mora postati bolj ljudski in prepoznaven. Rad bi širil vrednote športnikov in športa pod okriljem Gimnastične zveze Slovenije in sicer vztrajnost, red, disciplino in iskrenost. Pri tem si želim, da bi se že najmlajši odločali za športno in ritmično gimnastiko in tako nadaljevali z bogato tradicijo uspešnih predhodnikov kot so Miro Cerar, Aljaž Pegan, Mitja Petkovšek, Sašo Bertoncelj, Saša Golob, Teja Belak in ostali,« je ob imenovanju na mesto predsednika poudaril g. Kralj.

Razplet na vrhu Gimnastične zveze Slovenije družbo BTC še tesneje povezuje s to športno disciplino in dodatno utrjuje našo namero, da slovenskim telovadcem ostajamo zvesti tudi v prihodnje. Za izvolitev na novo funkcijo našemu sodelavcu iskreno čestitamo. Prepričani smo, da bo tudi z njegovo pomočjo slovenska gimnastika v naslednjih letih požela veliko uspehov.

Mag. Damjan Kralj postal prvi mož slovenske gimnastike

Foto : Dnevnik, Luka Cjuha