Letošnji, že peti sejem, je zasijal v še bolj bleščeči luči, saj je družba BTC prenovila del Tržnice BTC City. Novo podobo so dobili zunanji pokriti del tržnice, severni in južni vhod, osvežene so stojnice za prodajo zelenjave ter nameščene nove, za prodajo tekstila. Predsednik uprave družbe BTC Jože Mermal in župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković sta uradno otvorila prenovljeno Tržnico.

Tržnica BTC City, ki je tako postala bolj odprta ter dostopnejša za obiskovalce, je v sobotnem dopoldnevu in zgodnjem popoldnevu v lepem vremenu privabila ogromno obiskovalcev.

V množici ponudnikov so o izstopali člani KUD Gnezdo iz Slovenskih Konjic, ki so sredi prizorišča postavili srednjeveški šotor ter v kotlu pripravljali meso z zelenjavo na žlico. Hrana je bila rdeča nit, zastopane pa so bile vse slovenske pokrajine. Obiskovalci so lahko ponekod uživali v posamičnih izdelkih regionalnih kuhinj,kot so istrski bobiči, idrijskimi žlikrofi, prekmurski pereci in koroški mežerli.

Za dobro počutje je skrbel narodno-zabavni zvok Ansambla Livada. Najdaljše vrste so se naredile pred BTC-jevim kolesom sreče in mega »štrudlom«. Kar precej rokodelcev je popestrilo dogajanje; od žirovskih klekljaric in mojstra, ki je pred obiskovalci skobljal les, tik ob njem pa je na sejmu pletel Janez Jakob iz ljubljanskih Dravelj, sicer po rodu iz Lipovcev v Prekmurj.

Prijetno jesensko vreme, dobro razpoloženje in domača glasba sta privabila nasmeh, srečo, radost in dobro razpoloženje na obraze obiskovalcem in razstavljalcem.

Tržnica BTC City ostaja srčika druženja in dobrega počutja!

Jesenski sejem BTC Cityja je to soboto 6. oktobra privabil množico obiskovalcev

Foto : Studio Bomba