Tekmovanje Central European Start-up Awards (CESA) poteka že od leta 2014 in vsako leto podeljuje nagrade najboljšim akterjem v start-up ekosistemu srednje Evrope. Poleg Slovenije so sodelujoče države še Avstrija, Poljska, Češka, Slovaška, Romunija, Bolgarija, Madžarska, Srbija in Hrvaška. V vsaki državi se podelijo laskavi nazivi najboljšim v kar 16 kategorijah, o zmagovalcih v posamezni kategoriji pa odločajo strokovna žirija in uporabniki.

V kategoriji »Best co-working space« (Najboljši sodelovni prostor) je v Sloveniji letošnje leto prvič nagrada pripadla ABC Hubu. Nagrada se podeljuje za izkazano odličnost sodelovnih prostorov, glavni kriterij pa je, poleg ocen mednarodne žirije, tudi mnenje uporabnikov in partnerjev.

ABC Hub v BTC Cityju Ljubljana deluje že od leta 2015 in zagotavlja zagonskim in mladim podjetjem vse, kar potrebujejo za razvoj in uspeh. Predstavlja inovativno večnamensko središče, kjer zagonska podjetja razvijajo svoje rešitve, se povezujejo in izobražujejo, ter je kot tak nepogrešljiv sopotnik slovenskega start-up ekosistema. Poleg izjemne »co-working« infrastrukture se v ABC Hubu odvija tudi vrsta različnih dogodkov v organizaciji ABC pospeševalnika in Zavoda Ypsilon, ki udeležence seznanjajo z najnovejšimi trendi v svetu posla.

Nagrada CESA - "best co-working space"

Foto :