Pred nami je domača tekma FIS svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske na Ljubnem ob Savinji. Močna slovenska reprezentanca pod vodstvom Zorana Zupančiča je svoje cilje predstavila na novinarski konferenci v ljubljanskem BTC Cityju.

Miha Mermal, izvršni direktor za marketing in trajnostni razvoj pri družbi BTC

Že devetič je svetovni pokal v ženskih smučarskih skokih na Ljubnem, podpiramo tudi SSK Ljubno BTC. Smo velik podpornik smučarskih skokov, podpornik MO Ljubno. Verjamemo, da bomo tudi letos izpeljali tekmo. Ko sem govoril z ljudmi, ki so na Ljubnem, v soboto normalno štartamo, ne glede na pomladanske temperature je vse lepo pripravljeno. Veselimo se že obeh tekem. Upamo, da bo v soboto veliko maškar. Verjamemo, da bomo kvalitetno izpeljali tekmo. Čestitke vsem, da so v teh pogojih pripravili skakalnico, da tekmi bosta. Puncam želim štiri dobre skoke in da bodo zares zablestele na Ljubnem, kot so že večkrat znale. Že so skočile na zmagovalni oder in veselim se že dobrih rezultatov, seveda pa želim, da ne bo kakšnih poškodb. Vljudno vsi vabljeni na Ljubno, da se tam podružimo in poveselimo lepih rezultatov!

Ljubo Jasnič, predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo

Kot je Ljubno v železnem programu ženskih skokov za svetovni pokal, je Urša Bogataj, ki je danes kljub poškodbi z nami, stalnica ženske A reprezentance. Deveta tekma, devet je čarobna številka. Mislim, da bodo stvari tekle, kot morajo in kot vedno tečejo na Ljubnem. Ne samo z gostoljubnostjo, ampak tudi z organizacijo in dobro pripravo skakalnice.

Ženski skoki so z Ljubnim začeli pridobivati na svoji veljavi. Ljubno je pokazal, kako se mora organizirati ženska tekma na najvišjem nivoju in organizatorji po svetu mimo tega niso več mogli iti. Za to gre vsa hvala in zahvala MO Ljubno, OK Ljubno, kot SSK Ljubno BTC in podjetju BTC, brez katerega tekme s tako veliko žlico ne bi mogli zajeti, niti organizirati. Vsem skupaj izredno velika hvala!

Nič vetra, dolge skoke, dobro se počutite! Trener bo na koncu povedal ali smo bili uspešni ali ne. Srečno dekleta!

Franjo Naraločnik, župan MO Ljubno

Nadaljujemo tradicijo naših prednikov. Z velikim ponosom. Letos bo že devetič svetovni pokal na Ljubnem ob Savinji. Spet smo pripravili dober ambient. Želimo si priti do popolnosti v vseh detajlih. V prejšnjih letih nam je to kar uspevalo in res smo prepoznani kot eni najboljših organizatorjev tekem svetovnega pokala. Vložek MO Ljubno z vsemi spoštovanimi sponzorji na čelu z BTC-jem, se nam obrestuje s to deveto prireditvijo najvišjega nivoja. Vsi se bomo potrudili, da to tradicijo nadaljujemo tudi v naslednja leta in da tudi naprej ponašamo ime Ljubnega in Slovenije v svet. Dobrodošli na Ljubnem!

Rajko Pintar, predsednik OK Ljubno

V imenu ekipe prostovoljcev, ki šteje preko 200 članov pozdrav vsem! Letos bodo na Ljubnem nastopile vse najboljše na svetu razen Urše Bogataj. Imamo popolno zasedbo, skakalnica je pripravljena. Dovolj snega smo imeli že pred novim letom. Tekma tudi zaradi neugodnih razmer ni bila nikoli ogrožena, o selitvi nismo razmišljali nikoli. V soboto bo ekipna tekma, v nedeljo pa posamična tekma. Zagotavljam vam, da bo to še naprej najbolj atraktivna tekma v sezoni z bogatim spremljevalnim programom in kot se je v zadnjih letih pokazalo, vsi številni navijači naša dekleta ponesejo na stopničke. Mi smo prepričani, da bo tako.

Morda se celo veselimo, da ne bomo zmrzovali v snegu, dežju ali bili v blatu. Pri FIS smo imeli dve označbi – da je to najboljša in najatraktivnejša tekma, druga pa, da je to tudi tekma z nekaj blata. Letos le tega ne bo, saj je vremenska napoved takšna, da bomo tudi to premagali. Dobrodošli vsi na Ljubnem! Zahvala BTC-ju za res močno podporo in SZS za odlično sodelovanje v vseh letih in tudi letos!

Urša Bogataj

Rehabilitacija za enkrat poteka v redu. Tudi fizioterapevt in zdravnik sta to potrdila. Upam, da tako ostane, oziroma gre še na bolje. Načeloma traja pol leta, da se športnik vrne nazaj, pri skokih traja to še dlje, tako da upam, da bom že jeseni lahko spet skakala.

Zoran Zupančič, glavni trener slovenske ženske skakalne reprezentance

Devet tekmovalk je že nastopilo na Ljubnem, letos pa se nam pridružijo še tekmovalke, ki so že nastopale na tekmah svetovnega pokala. Novinka bo le ena, to je Jerneja Repinc Zupančič. Njen premierni nastop in za vikend jo čaka še dodatni program, ki ga bodo pripravile starejše tekmovalke. Katja Markuta in Pia Mazi sta že nastopili na Ljubnem, ostala šesterica je znana in standardna – Ema Klinec, Nika Križnar, Špela Rogelj, Katra Komar, Jerneja Brecl in Maja Vtič.

Letos me že na več tekmovanjih malo bolj stiska. Pričakujem, da tudi tuje tekmovalke na Ljubnem ne bodo prav nič prizanesljive in bodo napadle. Glede na to, da smo manjši dolžniki v tej sezoni, pričakujem od deklet, da bomo napadli dvakratno. Vedno smo si zastavljali visoke cilje. Stopničke so naš cilj, zato smo z rezultati okrog deseterice malce nezadovoljni. Kar se pristopa tiče, smo dovolj kritični, pričakovanja imamo zelo visoka. Dekletom želim lepe nastope in da bo ob dvojnem napadu čim manj napak.

Špela Rogelj

Hvala organizatorju, da nam je včeraj omogočil trening na skakalnici, kljub razmeram, ki vladajo. To je glavni cilj sezone, domača tekma. Večjih tekmovanj letos ni. Vse kar imam, bom pokazala na Ljubnem, kako se bo izšlo pa bomo videli. Moji navijači pridejo na ekipno tekmo, pomagali nam bodo še dvigniti ekipni duh. Skupaj bomo najglasnejši!

Ema Klinec

Idealno bi bilo znova skočiti na stopničke. Lani me ni bilo, tako da je zame to znova nekaj novega. Na Ljubnem bom nastopala tretjič. Vedno, ko sem, mi je šlo dobro. To je velika motivacija. Predvsem mi je bilo všeč, ker smo prej lahko trenirale v Planici in včeraj še na Ljubnem. V meni so spet dobri, novi občutki in grem z zagonom naprej.

Nika Križnar

Hvala organizatorjem, da smo lahko že trenirale na Ljubnem. Moji skoki so v redu, niso še najboljši, takšni kot jih želim sama. Cilji so visoki. Enostavno se moram le umiriti in skočiti, kot znam. Skoki niso tako zelo napačni.

Katra Komar

Želim si prikazati skoke, kot jih znam in da bi še nadgradila najboljši rezultat pred domačo publiko. Vedno je to zelo dobra podpora, veliko mi pomeni, da vsi pridejo in upam, da res vse pokažemo svoje najboljše skoke.

Jerneja Brecl

Upam, da bom skoke s treningov pokazala na tekmi. Skakalnica je specifična, naštudirala sem jo in upam, da na tekmi naredim dober skok in da bo tak tudi rezultat.

Maja Vtič

Na treningu se je pokazalo, da še znam dobro skočiti. Upam, da mi bo domače vzdušje pomagalo, da to prenesem na tekmo, kar se do zdaj še ni pokazalo.

Program Ljubno 2020

Petek, 21. februar
12:00 Uradni trening
14:00 Kvalifikacije

Sobota, 22. februar
10:15 Poskusna serija
11:30 Ekipna tekma

Nedelja, 23. februar
10:15 Poskusna serija
11:30 Posamična tekma

Vir: www.sloski.si

 

Reprezentanca FIS svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske na Ljubnem ob Savinji

Foto : Studio Bomba