Spoštovani ljubitelji rekreativnega kolesarstva, pokrovitelji in partnerji Maratona Franja BTC City 2020,

pandemija koronavirusa je s svojimi posledicami in domino učinkom zajela celoten svet in začasno ustavila normalno vsakdanje življenje in organizacijo množičnih športnih prireditev med katerimi je tudi legendarni mednarodni kolesarski Maraton Franja, ki je že vrsto let del prestižne svetovne serije UCI Grand Fondo World Tour.

Globoko se namreč zavedamo vseh resnih posledic gospodarske in družbeno-socialne krize po koncu pandemije. Na zahtevni preizkušnji bodo tudi množični športni dogodki in njihovo ponovno oživljanje. Ob tem bodo morali mnogi pokrovitelji izkazovati visoko družbeno in ekonomsko odgovornost.

Zato je organizacijski odbor Maratona Franja BTC City 2020 sprejel sklep, da v danih razmerah odpoveduje prireditev v predvidenem datumu od 12. do 14. junija 2020.

Po posvetovanju in pogovoru z mednarodno kolesarsko zvezo UCI smo v vlogi organizatorja prejeli dva nadomestna termina: prvi vikend septembra ali prvi vikend v oktobru. Dokončno odločitev o letošnji izvedbi 39. Maratona Franja BTC City 2020 pa bo organizacijski odbor sprejel konec junija.

 

Gorazd Penko, direktor Maratona Franja BTC City

Jože Mermal, predsednik organizacijskega odbora Maraton Franja BTC City

Aleks Štakul, predsednik KD ROG