Ljubljana, 9. maj 2003

Spar Slovenija in BTC d.d. 9. maja 2003 odpirata novo logistično – distribucijsko središče na Letališki cesti v Ljubljani.

Z uradno otvoritvijo novega centra postavljata Spar Slovenija in BTC dolgoročne smernice za ustvarjanje gospodarskih pogojev logističnega posla.

Razvijanje partnerskih odnosov,nov poslovni model in inovativen pristop
V skupnem projektu SPARA in BTC-ja gre za sožitje, prepletanje in dobro poslovno sodelovanje dveh partnerjev. SPAR je namreč investiral v gradnjo distribucijskega centra, BTC pa vodil nadzor nad gradnjo, ki se je zaključila pravočasno. V novem centru BTC opravlja za lastnika
logistične in distribucijske storitve na ključ in tako prispeva svoje znanje pri opravljanju tovrstnih storitev, saj ima na tem področju skoraj 50-letne izkušnje. Logistična služba BTC je z več kot 60. zaposlenimi v centru odgovorna za pravočasno oskrbo 31 trgovin Spar in Interspar po vsej Sloveniji. V času, ko se Slovenija približuje Evropski uniji, je pomemben povsem nov poslovni model in inovativen pristop k razvijanju partnerskih odnosov, ki smo mu priča v primeru distribucijskega centra.

Nova in varna delovna mesta – 12 odstotkov več zaposlenih v BTC
Nov posel v distribucijskem središču je za BTC pomemben tudi zaradi novih delovnih mest. BTC je povečal na ta račun število zaposlenih za 12 odstotkov glede na leto 2002.

Moderna komunikacijska in informacijska tehnologija
Center deluje s pomočjo sodobnih komunikacijskih in informacijskih rešitev. Skladiščenja in distribucija sta v celoti podprta z informacijsko tehnologijo (brezžični čitalci kod, celovit program, ki podpira nabavno verigo in povezavo do dobaviteljev).
Prometno ugodna lokacija, neposredna bližina ljubljanske obvoznice in velikega logističnega stičišča v sklopu BTC, dajeta dodatno prednost novemu centru. Distribucijski center je sodoben in bo z namenom varovanja okolja razpolagal z lastno železniško progo. Z ljubljanske obvoznice je zelo dobro vključen v krajevno in mednarodno prometno mrežo.

Na zemljišču, velikem 54.000 kvadratnih metrov sta bila na bruto etažni površini 25.000 kvadratnih metrov s strani odgovornih projektantov, arhitektov in nosilcev poslov iz Slovenije, Avstrije in Švice v skladu z izpolnjevanjem zahtev zgrajena eno najbolj modernih logističnih skladišč in poslovna stavba.

21 tisoč paletnih mest in več kot 5 tisoč izdelkov na enem mestu
V centru je več kot 5 tisoč različnih artiklov iz programa suhega asortimana na več kot 21 tisoč paletnih mestih. Artikli se tja dobavljajo, komisionirajo, skladiščijo in dostavljajo v trgovine Spar in Interspar po vsej Sloveniji do 4-krat tedensko.

Velika investicijska vlaganja
Stroški celotne investicije znašajo okoli 6.000 mio. SIT (€ 26 mio EUR).
Prav tako je del investicije nova, 2-nadstropna poslovna stavba SPAR Slovenije, s površino 4.000 m2. V njej se nahaja več kot 150 moderno opremljenih delovnih mest za različna področja dela uprave in administracije.

V pripravah na uresničitev velikih evropskih gospodarskih sanj, SPAR Slovenija in BTC d.d. s to investicijo in skupnim poslom utrjujeta svojo pozicijo na slovenskem trgu. S tem se postavljata dolgoročno nasproti prihajajočim izzivom v stalno spreminjajočem se in poostrenem konkurenčnem okolju.

Dodatne informacije:
Sektor za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi BTC d.d.
Šmartinska 152
SI – 1533 Ljubljana
Tel: 01 585 13 19
Fax: 01 585 13 76
e-mail: maja.oven@btc.si

&