Ljubljana, 8.december 2003
&
V ljubljanskem BTC CITY-ju bo Merkur v letu 2004 odprl nov trgovski center, ki bo z več kot 11.000 m2 največji Merkurjev trgovski center v Sloveniji. Podobno velik je le še Merkurjev center na Hudinji v Celju. Danes sta Jože Mermal , predsednik uprave BTC in Emil Pavlin, direktor področja investitorski inženiring Merkur, podpisala dolgoročno pogodbo o najemu dvorane, v kateri bo novi center. Tako je bil storjen prvi korak za novi center.
&
25.000 različnih izdelkov v MERKURDOM in MERKURMOJSTER ter vrtni center
&

Merkurjev trgovski center bo v pritličju dvorane 17 na površini skoraj 12.000 m2. Center bo, tako kot vsi Merkurjevi sodobni centri, razdeljen na dva dela:. MERKURDOM in MERKURMOJSTER. V prvem bo ponujal specializirano ponudbo kakovostnih izdelkov za opremo doma in ureditev vrta, v drugem pa kakovostne izdelke za delo obrtnikov, podjetnikov in domačih mojstrov. Nov prodajni center bo vseboval velik pokrit vrtni center, ki bo imel tudi 1.000 m2 velik zunanji del s ponudbo zelenega programa. Samo celotni vrtni program bo tako predstavljen na več kot 3.000 m2, kar je površina največjih Merkurjevih centrov izpred 10 let.
Nov Merkurjev center v BTC CITY-ju bo imel poleg kakovostne tudi zelo pestro ponudbo. Bo prvi, ki uvaja v izbrane Merkurjeve centre razširjene vrtne centre, sicer pa bo ponujal več kot 25.000 različnih izdelkov tako za dom, kot tudi za mojstre, v njem pa bo zaposlenih 70 ljudi.
&
BTC-jev poslovni partner na več kot 20 tisoč m2
&
Merkur bo v dvorani 17 BTC-jev poslovni partner na več kot 20 tisoč m2. Poleg trgovskega centra v pritličju bo imel v spodnji etaži tudi več kot 8.000 m2 velike skladiščne prostore, ki bodo namenjeni skladiščenju predvsem izdelkov hčerinskega podjetja Bofex.
&
Trgovski center Merkur bo v neposredni bližini zabaviščnega centra, Vodnega mesta BTC in garažne hiše
&
Nov trgovski center Merkur v dvorani 17 bo lociran poleg dvorane 18, kjer je že BOF, v nadaljevanju stavbe pa bo zgrajen zabaviščni center (predvidoma aprila 2004). 3000 m2 veliki prostori Merkurjeve trgovine v Dvorani A so namreč za pester Merkurjev program premajhni. BTC pa bo v Dvorani A zagotovil nove programe. Že danes pa je v BTC CITY-ju 424 trgovin. V neposredni bližini novega trgovskega centra Merkur pa BTC že gradi Vodno mesto na več kot 19.000 m2 površin, sredi prihodnjega leta pa bo v neposredni bližini tudi nova garažna hiša z 800 brezplačnimi parkirnimi mesti.&

Pripravljalna dela že potekajo
&
S pripravljalnimi deli na to pomembno investicijo je Merkur že začel. Trenutno potekajo izrisi trgovskega centra, z gradbenimi deli pa bo Merkur predvidoma začel v začetku marca 2004 po pridobitvi gradbenega dovoljenja. Celoten projekt naj bi bil zaključen do konca junija. Roki za gradnjo so zelo kratki, vendar v Merkurju verjamejo, da jim bo z izkušenimi gradbinci uspelo pravočasno zaključiti z vsemi deli.
&
&
Z novim Merkurjevim centrom bo v BTC CITY-ju že 160.748 m2 trgovskih površin
&
V BTC CITY-ju bo z rekonstrukcijo dvorane 17 in otvoritvijo novega Merkurjevega trgovskega centra 160.748 m2 trgovskih površin.
&

Več o Merkurju na spletnih straneh www.merkur.si
Več o BTC Cityju preberite na straneh: www.btc-city.com ali na www.btc.si
&

INFORMACIJE
&
MERKUR Merkur& d.d., Odnosi z javnostmi, Rok Istenič, Tel. 04 258 8845, e-naslov: rok.istenic@merkur.si
&
BTC
BTC d.d., Odnosi z javnostmi, Maja Oven, Tel. 01 585 13 19, e-naslov: maja.oven@btc.si&
&

&