Sredi leta 2004 bo v Hali 12 v BTC Cityju zaživel največji center za šport v Sloveniji, ki hkrati sodi tudi med večje tuje investicije znotraj BTC Cityja. Pogodbo o najemu, ki omogoča pričetek izgradnje športnega centra, ki bo nastopal pod blagovno znamko »Reflex«, so danes podpisali predstavniki družb BTC d.d. in MPC Group iz Srbije in Črne gore, ki je tudi glavni investitor projekta. Predvidena naložbena vrednost znaša okoli 500 milijonov SIT.

V največjem slovenskem centru za šport »Reflex« bo obiskovalcem na skoraj 5.000 kvadratnih metrih na voljo športna oprema vseh svetovno priznanih blagovnih znamk. Poleg same prodaje oblačil bodo v centru še specializirani športni oddelki, v katerih bodo potekale predstavitve in posebne promocijske aktivnosti, ter gostinski lokal, ki bo v večernih urah odprt za zabave željne obiskovalce. Športni centri »Reflex« s podobno zasnovo bodo nastali tudi v Zagrebu in Beogradu.

Programski koncept centra za šport so pripravili v podjetju Bebe, njegova zasnova pa temelji na integraciji prodaje, športa in zabave ob uporabi vseh najsodobnejših spoznanj s področja maloprodaje. Gre za odmik od koncepta klasičnih prodajaln s športno opremo. Tako bo center za šport zasnovan kot moderen tip športne trgovine, ki bo obiskovalcem poleg samega nakupa ponujal še strokovne predstavitve športne opreme in najnovejših svetovnih trendov na tem področju ter omogočal številne možnosti zabave in druženja.

Leto 2004 bo BTC CITYju, ki ga bo v letošnjem letu obiskalo 18 milijonov ljudi, prineslo veliko razvojnih sprememb. Koncept razvoja BTC CITYja temelji na širitvi ponudbe za obiskovalce, kamor prav gotovo sodi tudi izgradnja največjega športnega centra pri nas. Ta investicija je tako za Slovenijo, kot tudi za sam BTC toliko pomembnejša, ker je rezultat dvoletnega skupnega poslovnega sodelovanja in predstavlja vstop tujega kapitala tudi s področja nekdanjega skupnega jugoslovanskega gospodarskega prostora, kar potrjuje, da je naš razvojni koncept pravilen. Z odprtjem največje slovenske trgovske športne hiše, izgradnjo Vodnega mesta in dokončanjem še nekaterih drugih projektov, ki jih pripravljamo skupaj s poslovnimi partnerji, bo BTC konec leta 2004 postal največje evropsko nakupovalno, zabaviščno in športno središče,« je ob podpisu pogodbe dejal predsednik uprave BTC d.d., Jože Mermal.

Dodatne informacije:
Sektor za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi BTC d.d.
Šmartinska 152
SI – 1533 Ljubljana
Tel: 01 585 13 19
Fax: 01 585 13 76
e-mail: maja.oven@btc.si

&