DOŽIVITE BTC CITY V DECEMBRU

Ljubljana, 24. november 2004Letošnji december bo v BTC Cityju več kot le prazničen. V mestu zabave in nakupov bodo namreč na širšem območju BTC Cityja potekale številne prireditve. Prav vsi – najmlajši, malo starejši ali odrasli – se bodo zato lahko zabavali, bodisi na glasbenih, plesnih ali športnih prireditvah, se nasmejali predstavam in šovom, se zabavali ob plesu ter si ogledali razstave lego kock ali prisluhnili nasvetom grajskega kuharja. Seveda, pa bosta obiskovalce pričakala tudi Miklavž in Božiček, ki bosta skupaj s uradno napovedala letošnje praznike.

Alejo mladih, bo v petek, 3. decembra ob 17. uri obiskal Miklavž, katerega nastop bo zaključila pevka Romana Kranjčan. Podobno bo v sredo, 15. decembra ob 17. uri, ko bo BTC pričakal božička in njegovo številno spremstvo. Glasbeni gost tega dne bo Trkaj. Na Aleji mladih bo sicer živahno tudi vsak konec tedna v decembru. Ob četrtkih ob 17. uri bo na njej nastopal Tof s svojo akademijo znanih Slovencev, v petek ob 17. uri in soboto ob 12. uri, pa bodo potekale drsalne vragolije – Igre brez meja in Ledeno gledališče BTC. Drsališče na Aleji mladih bo seveda tudi letos brezplačno in odprto vsak dan v tednu od 9. do 22. ure.
Zabavno bo tudi v dvorani D oziroma spodnji etaži Emporiuma. Tam bo ob četrtkih (2.12. in 9.12. ob 17. uri) pod taktirko plesnih učiteljev potekala šola hip hopa. Prav tako, pa se bo na tej lokaciji do sredine decembra, predstavljal Carrera sistem tekmovalnih prog z avtomobilčki.
V dvorani A bodo v mesecu decembru kraljevale vsem dobro poznane lego kocke. Velika BTC LEGO zabava, pod imenom »S kocke na kocko«, že poteka in bo odprta vse do 12. decembra. Sestavljala jo bo lego zabava in izjemna lego razstava »Sprehod po čarobnem gradu«, ki bo na ogled vsak dan od 9. do 20. ure. V lego svetu dvorane A, pa bodo lahko otroci uživali tudi v ustvarjalnih delavnicah, igralnih kotičkih in pravljicah, ki se bodo odvile vsak petek in soboto ob 17. uri. Poleg igranja in zabave se bodo starši in otroci lahko pridružili tudi humanitarni akciji zbiranja igrač pod imenom »Srečno tisti sreči, ki čaka, da te osreči«, ki jo BTC organizira z Zvezo prijateljev mladine. Otroci lahko prinesejo svoje igračke, ki jih sami ne potrebujejo več in jih podarijo otrokom iz socialno šibkejših družin. Doslej so zbrali že več kot 500 igrač in se nadejajo da jih bodo do izteka akcije, do 12. decembra, nabrali še čim več.
V BTC-ju pa decembra zagotovo obiščite tudi prenovljeno in pod streho postavljeno tržnico, kjer boste na srednjeveških sobotah (11. in 18. decembra) lahko od 13. do 18. ure kuhali z grajskim kuharjem ter se naučili starih, dobrih kuharskih skrivnosti.
Od 20. novembra do 12. decembra pa v BTC CITYju poteka tudi nagradna igra Kje se potepa zmajček Oli?. Vse prave detektive zato vabijo na vznemirljivo raziskovanje po BTC CITYju, kjer se v eni izmed trgovin skriva zmajček Oli. V nagradni igri lahko sodeluje vsakdo s pomočjo brezplačnega kupona, ki ga prejme ob obisku Velike BTC Lego zabave. Z njim nato poišče zmajčka Olija, ki se bo skrival v eni od trgovin v BTC-ju. Ob njem, pa bo tudi skrinjica, v kateri se bodo kuponi oddali. Ti se bodo nato vsak konec dneva uvrstili v veliki boben za končno žrebanje. Nagrajenci, pa bodo po 14. decembru objavljeni na spletni strani www.btc-city.com .

Več informacij:
Maja Oven, Vodja sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi,
telefon: 01 585 13 19