Ljubljana, 14. december 2004Božiček je že na svoji poti, da pod okrašenimi smrekami odloži svoja darila. Zato bo jutri, 15. decembra, ob 15. 30 uri prišel tudi v BTC City. Na obisk v moje mesto ga bodo pripeljali čisto pravi severni jeleni. Njegovo spremstvo, pa bodo sestavljali še palčki žonglerji, ki bodo zabavali občinstvo, mažoretke ter bobnarja. Skupaj se bodo odpravili po BTC Cityju in svoje popotovanje zaključili ob 17. uri na Aleji mladih. Na njej bo Božiček nagovoril zbrane in napovedal drsalni šov. Po zaključku drsalne predstave bo obiskovalce s svojimi pesmimi pogrel še pevec Trkaj, eden največjih slovenskih zvezd hip-hopa.

BTC City sicer ponuja prijetna decembrska doživetja prav vsak dan v tednu. Tako v dvorani A poteka priljubljena BTC lego zabava, ki je doslej požela izjemen odziv in privabila številne obiskovalce. Zato so se organizatorji odločili, da podaljšajo odprtje razstavno-igralnega prostora do 19. decembra.
Dogodki se odvijajo tudi na Aleji mladih, kjer stoji drsališče, ki je za uporabnike brezplačno in odprto vsak dan, od 10. do 22. ure. Ob četrtkih popoldne na tej lokaciji, ob 17. uri zabava humorist Tof s svojo Akademijo slavnih. Ob petkih pa ob 17. uri, pa na drsališču potekajo Ledene športne igre. Gre za animacijo in zabavo namenjeno tako otrokom kot odraslim, ki v zdravem tekmovalnem vzdušju izvajajo najrazličnejše igre (zabavni poligon, hokejski dvoboj ali mnogoboj, kegljanje) po sistemu tekmovanja iger brez meja. Dogodek je oblikovan tako, da se ga lahko udeležijo tako aktivni udeleženci kot gledalci. Dogodek izvajajo učitelji in sodniki v Šole rolanja&drsanja Lucky Luka. Vsako soboto, ob 12. uri, pa Aleja mladih gosti Ledeno gledališče BTC. Slednjega tvorijo drsalne gledališke predstave na ledu, kjer se otroci lahko skupaj z drsalci oziroma pravljičnimi liki drsajo, plešejo ali igrajo ter stopijo v svet domišljije in pravljic.
Zagotovo pa prihajajočo soboto, 18. decembra ne gre zamuditi tudi Srednjeveške sobote na tržnici BTC Cityja. Od 13. do 18. ure na njej s kulinaričnimi dobrotami in recepti vse sladokusce čaka čisto pravi srednjeveški kuhar.
December je tudi mesec nakupov in iskanja daril, zato imajo poseben delovni čas tudi trgovine BTC Cityja. Te so odprte od ponedeljka do sobote, od 9. do 20. ure in ob nedeljah, od 9. do 17. ure. Kupce, pa bo razveselila tudi novica, da jim v dvoranah A in D ponujajo brezplačno zavijanje daril.

Več informacij:
Maja Oven, vodja sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi
telefon: 01 585 13 19
www.btc-city.com

&