BTC bo jutri, 22. aprila 2005, odprl težko pričakovano Vodno mesto Atlantis v vrednosti 6,5 mlrd SIT, ki predstavlja največjo naložbo v vsej 51. letni zgodovini družbe. Atlantis velja za enega največjih pokritih vodnih parkov v Evropi in ponuja tri tematske sklope: Svet doživetij z otroškim delom, Termalni tempelj in Deželo savn. Avtor projekta je priznani profesor in arhitekt iz münchenske univerze, prof. dr. Rudolf Wienands, ki je ob pomoči slovenske arhitektke Vere Lovrečič iz Biroja 71, zasnoval edinstven vodni park z razgibano arhitekturo in bogato vsebinsko ponudbo. Tako lahko Atlantis, ki omogoča 90 delovnih mest, uvrstimo kot pomembno pridobitev Ljubljane in celotne Slovenije, saj bo privabil obiskovalce in turiste, ki si želijo kakovostno preživljanje prostega časa, zabave in sprostitve. Z otvoritvijo Atlantisa je BTC City postal največje poslovno, nakupovalno, rekreativno-zabaviščno in kulturno središče v Evropi, ki ga letno obišče več kot 18 mio obiskovalcev. Atlantis ima zagotovljenih dovolj parkirnih mest za obiskovalce, saj je bila v lanskem letu v ta namen zgrajena garažna hiša s 780-imi, brezplačnimi parkirnimi mesti.

Atlantis je zasnovan kot vodni park z dodatno sprostitveno ponudbo, za obiskovalce vseh generacij, od tistih, ki si želijo adrenalinske zabave, do tistih, ki potrebujejo umirjeno sprostitev. Razprostira se v naravnem atriju in v dvonadstropni zastekljeni in razvejani dvorani. Celotna površina Atlantisa skupaj s savnami, zunanjimi površinami in zunanjimi bazeni obsega zemljišče v velikosti 20.000 m2. Dvorana ima 15.000 m2 pokritih površin. Atlantis preseneča s številom raznolikih zunanjih in notranjih, kar 14-ih, bazenov, od tega 6 večjih, 6 namenskih in 2 za otroke. Bazeni skupaj premorejo 1.800 m2 vodne površine. Obiskovalci lahko, glede na posamezne želje in pričakovanja doživljajo Atlantis v kar treh vsebinsko in arhitekturno razgibanih in raznolikih, a med seboj povezanih tematskih sklopih: Svet doživetij z otroškim delom, Termalni tempelj in Dežela savn. Vsak tematski sklop ima svoje zgodbe, ki so vpete v kombinacijo naravne svetlobe ter naravnih elementov, zlasti v podobi pravega kamna v zunanjem in notranjem delu, tropskega rastlinja kot tudi več sto let starega lesa.

Svet doživetij z otroškim delom je osrednji adrenalinski del Atlantisa. Tu se obiskovalci lahko zabavajo v bazenu z valovi, laguno in atolom, v bazenu doživetij z usmerjenim tokom, počasno reko, hitro reko, podvodno jamo, tremi gejzirji, masažnimi šobami, zračnimi sedišči in ležišči, dvema vodnima topovoma in podvodnimi lučmi. Pa še oaza počitka, kot otok v Bazenu doživetij. Tu sta še dva evropsko zasnovana tobogana dolžine do 140 m, ki ponujata adrenalinske užitke. Prvi se imenuje Črna luknja s svetlobnimi efekti, drugi pa je Tobogan z obroči. Zunanji rekreacijski bazen je povezan z notranjimi bazeni in ravno tako nudi številne vodne efekte, kot so trije gejzirji, masaže šobe, zračna sedišča in ležišča, dva vodna slapova in toka za plavanje proti toku ter podvodne luči. Seveda pa ne manjkata tudi dva whirlpool-a z masažnimi šobami, zračnimi sedišči in podvodnimi lučmi.

Otroški del je bolj igriv in učeč svet in je namenjen našim najmlajšim. Tu sta dva bazena in otrokom prilagojen 15 m dolg tobogan in številna igrala kot npr. vodna kača.

Termalni tempelj je najmirnejši del Atlantisa in je zasnovan kot zimski vrt s stekleno fasado, z notranjim in zunanjim termalnim bazenom, s številnimi vodnimi efekti, gejzirji, masažnimi šobami, zračnimi sedišči in ležišči, slapovi, tokovi za plavanje proti toku, tremi kaskadnimi kopelmi (trije višinsko ločeni bazeni s prelivajočo se slanico), panoramsko teraso in masažami.

Dežela savn se razprostira v zunanjem atriju in v dvorani in nudi enajst tematskih savn, ki so namenjene sprostitvi še tako zahtevnega obiskovalca.

Zunanje savne, ki so v podobi lesenih, med seboj ločenih hišic iz posebnega polarnega, KELO lesa, starega več sto let, so: panoramska, zemeljska, planšarska in rudniška.

Obiskovalci lahko v notranjih savnah preizkusijo Eucalyptus, Laconium, Finsko, Blatno, Sanarium, Veliko finsko in Parno savno, ohladijo pa se v mrzli kopeli ali spočijejo v mirnem bazenu.

Z dopolnilnimi programi in storitvami kot so tajska masaža, solarij, pestra gostinska ponudba v vseh tematskih sklopih, frizerski salon, potapljaška prodajalna in prodajalna z opremo za kopanje ter obiskovalcem prilagojene animacije, se Atlantis uvršča med sodobne evropske vodne parke, tako po arhitekturni podobi kot tudi po bogati vsebinski zasnovi in ponudbi.

Izgled Atlantisa je spremenil celotno urbano podobo jugovzhodnega dela BTC City-ja in je v ponos tudi generalnemu izvajalcu, družbi SCT iz Ljubljane ter številnim domačim in tujim pod izvajalcem.

_______________________________________________________________________________
Dodatne informacije: BTC, Sektor za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi – Maja Oven, tel.: 01 585 13 19, e-pošta: maja.oven@btc.s