Novo mesto, 30. avgust – Po desetih letih je dvorana B v BTC City Novo mesto prenovljena. Skupaj je bilo prenovljenih 19 trgovskih lokalov, sanitarni blok, hodniki in vhodi A2, B1 ter B2 v skupni površini preko 2000 m2. Celotna vrednost investicije je presegla 80 milijonov tolarjev; od tega je 60 milijonov investiral BTC, ostali del pa posamezni poslovni partnerji – trgovci. Nove prostore spremljajo prenovljena ponudba ter tradicionalne jesenske prireditve.

Prvi začetki BTC City Novo mesto segajo v leto 1991, ko so svoje izdelke začeli ponujati prvi trgovci. K prvemu resnejšemu investicijskemu posegu, s preureditvijo skladiščnih prostorov dvorane B, pa je uprava BTC pristopila leta 1994. Znaki časa in staranja v več kot desetih letih, kljub sprotnemu vzdrževanju, ter sodobni trendi v razvoju nakupovalnih središč in podobe novozgrajenih objektov, pa so narekovali nove investicije.&

Tokratne prenove je bila deležna dvorana B, vključno s prehodoma med dvoranama A in B, v skupni površini 2000 m2. Ker nakupovanje danes pomeni tudi način preživljanja prostega časa, se je BTC odločil prenoviti nakupovalno središče Novo mesto tako, da ga s prijaznim in urejenim ambientom še bolj približa svojim obiskovalcem. Ureditev prostora na tak način je bilo tudi osnovno vodilo arhitekta Ivana Koritnika, ki je v sodelovanju z ostalimi trgovci in ob podpori ostalih izvajalcev, izvedel prenovo. Pri svojem delu je uporabljal tudi primerno rabo svetlobe in barve. Načrte prenove arhitekta Iva Koritnika je realiziralo podjetje GPI Tehnika iz Novega mesta s podizvajalci, nadzor pa je izvajala Irena Jurca, dipl. ing. gradbeništva.
V prenovljeni dvorani B bodo obiskovalci opazili prenovljeno podobo izložb in vhodov v trgovine, novo keramiko na hodnikih, popolnoma nov strop hodnikov vključno s kupolami na križiščih in razsvetljavo ter nove sanitarije s previjalno mizo za oskrbo dojenčkov.

Že v lanskem letu so se v prenovo vključili tudi ostali trgovci v BTC City Novo mesto. Zanje je BTC organiziral brezplačno izobraževanje o urejanju prodajnih mest in lokalov ter izobraževanje o odnosu trgovca do obiskovalca. V letošnjem letu želijo njihovo znanje še nadgraditi s tečajem obvladovanja prodajnih veščin.
Vrednost investicije BTC znaša prek 60 milijonov tolarjev, poslovni partnerji – trgovci pa so sami investirali v ureditev lastnih vhodov v povprečni vrednosti do 500 tisoč tolarjev na lokal. Tako bo skupna vrednost vlaganj ob zaključku presegla vrednost 70 milijonov tolarjev.

V času prenove se je spremenila tudi vsebina ponudbe v določenih lokalih. Baby center bo od sedaj naprej kupcem ponujal tudi pohištvo in ostalo opremo za dojenčke, nova bo ponudba usnjenih oblačil Industrije usnja Vrhnika. Prav tako bosta nova dva programa obutve v prodajalnah Evkaliptus in Fischer, prihaja pa tudi nova, kakovostna in programsko bogata ponudba investitorjev Barbare in Marka Brajčiča. Napovedujejo pa tudi prihod novih trgovin, lokalov, frizerskih salonov ipd. In seveda – tudi tokrat niso pozabili na najmlajše, saj bodo prav zanje uredili otroški kotiček.
V jesenskih dneh bodo v BTC City Novo mesto obiskovalce še dodatno razveseljevali s številnimi prireditvami. Ponovno bodo organizirali že tradicionalni sejem rabljenih učbenikov, začele se bodo tudi otroške ustvarjalne delavnice. Kot novost pa so letos uvedli BTC-jeve srede, kjer vsako drugo sredo v mesecu načrtujejo zanimive tematske večere. Izvedli bodo vse tradicionalne večje projekte: Noč čarovnic, martinovanje, veseli december.

___________________________________________________________
Dodatne informacije: BTC, Sektor za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi – Maja Oven, tel.: 01 585 13 19, e-pošta: maja.oven@btc.si