V petek, petega maja, bo v BTC CITYju izvedena prva od akcij v okviru projekta Zeleno je moje mesto. Zasnovan je dolgoročno, s ciljem oblikovanja prijetnih, atraktivnih in funkcionalnih zelenih rešitev v BTC CITYju. Obiskovalci BTC CITYja v Ljubljani bomo lahko v petek, 5.5.2006, opazovali učence šol z vrtnarskim programom pri zasajanju rastlin v tri vnaprej pripravljene ambiente pred Kolosejem, Atlantisom in dvorano A. Celodnevni program ozelenjevanja se bo ob 17. uri zaključil z zabavnim programom pred dvorano A/vhod A5. Prisluhnili bomo lahko Aniki Horvat in si ogledali nastop Plesne šole Urška. Organizator je pripravil tudi kolo sreče in nagradni foto natečaj z glavno nagrado digitalnim fotoaparatom Sony DSC-S60, ki ga poklanja Big Bang.

Podjetje BTC d.d. k upoštevanju zahtev po odgovornem odnosu do okolja in privlačni zunanji ureditvi BTC CITYja zavezuje namera po ureditvi v prijazno, zabavno in kulturno bogato nakupovalno središče in nenazadnje tudi tudi okoljski standardi.

V BTCju so si torej zadali nalogo, da postopoma ozelenijo BTC CITY. Pri ozelenjevanju se bodo lahko zabavali tudi obiskovalci ali pa zgolj uživali v novih, zelenih ureditvah prostora.

V okviru projekta Zeleno je moje mesto, BTC d.d razpisuje nagradni foto natečaj, ki bo potekal od 5.5. do 5.6.2006. Na natečaju lahko sodelujejo vsi ljubitelji fotografije in jih pošljejo na elektronski naslov info@btc-city.com do 5.6.2006.
Prispele digitalne fotografije bo ocenjevala strokovna žirija in razglasila zmagovalca. Nagrajenec bo dobitnik digitalnega fotoaparata Sony DSCS60& trgovine BIG BANG.

V mesecu maju 2006 boste tako v BTC CITYju lahko uživali ob pogledu na tri nove ambiente, ki bodo obarvani s cvetjem in rastlinjem. Zasnovani bodo v treh različnih barvnih odtenkih. Ambient pred Kolosejem bo urejen v beli barvi, ambient na jugu dvorane A bo zasajen z rastlinjem toplih odtenkov rdeče, oranžne in rumene barve. V Ambientu, ki smo ga poimenovali Atlantis plaža, pa bo prevladovala zelena barva.

Dobrodošli tako na dan dogodka kot ostale dni, da uživate v različnih barvnih odtenkih zasaditev. Izvedbo treh ambientov so omogočili sponzorji: Merkur, d.d., Kolosej kinematografi, d.o.o. in KPL d.d., družba za gradnjo in vzdrževanje cest, zelenih površin ter inženiring.

V primeru dežja bo dogodek prestavljen na sredo, 10. maja 2006.

Informacije:
Maja Oven,
Direktorica za tržno komuniciranje
Tel. 585 13 19
e-mail: maja.oven@btc.si

&