Ljubljana, 16. maj 2006

V petek, 19. maja, in v soboto, 20. maja, bo v BTC CITY-ju potekal največji festival nakupov in zabave v Sloveniji. Prvi festival nakupov in zabave je v BTC CITY-ju nadomestil dosedanjo Betecejado, organizatorji pa poleg številnih popustov pripravljajo tudi bogat zabavni in rekreativni program, ki bo znotraj BTC CITYja potekal na treh lokacijah – na osrednjem prizorišču na jugu Dvorane A, na Aleji mladih ter pred vodnim mestom Atlantis. Organizatorji pričakujejo, da bo BTC CITY v dveh dneh festivala obiskalo 150.000′ obiskovalcev.

»Za spremembo koncepta iz Betecejade v festival nakupov in zabave smo se odločili zato, ker želimo svojim obiskovalcem iz vse Slovenije, pa tudi tujine, ponuditi nekaj več. BTC CITY namreč že nekaj časa ni več zgolj mesto nakupov, temveč je postal tudi središče zabave, sprostitve in rekreacije. Sam koncept festivala nakupov in zabave bomo v prihodnjih letih dopolnjevali in nadgrajevali in naša želja je, da razvijemo večdnevni festival, ki bo privabljal obiskovalce iz vse Slovenije in tujine,« pravi Jože Mermal, predsednik uprave BTC.

Na Osrednjem prizorišču, ki vključuje tudi Otroški svet, bodo za zabavo skrbele glasbene skupine HOT STAFF, Atomic Harmonic in Rock’n’band s kraljem rock’n’rolla Elvisom, Peter Januš, Make UP2, Sergeja, v soboto pa bodo glasbeni navdušenci uživali tudi v ritmih Colonie. Drugi dan festivala humorist Tone Fornezzi – Tof pripravlja Sejem veselja, za zabavo in smeh najmlajših pa bosta poskrbela zmajček Dino in Pika Nogavička. Oba dneva festivala bodo najmlajšim namenjene različne didaktične igre in posebna otroška igrala.

Na Aleji mladih bo poskrbljeno za športne navdušence. Na voljo bo izposoja različne športne opreme, potekal bo nogometni turnir ter državno prvenstvo v ulični košarki.

Na prizorišču pred vodnim mestom Atlantis pa se bodo vsi, ki so željni adrenalinske zabave, lahko preizkusili v vožnji s štirikolesniki KYMCO, v soboto bo potekal izbor Miss simpatičnosti, vzporedno pa še številne nagradne in družabne igre. Oba popoldneva bo popestril nastop glasbene skupine HOT STAFF in Žurdov.

Dodatne informacije:
BTC, Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje; tel.: 01 585 13 19, e-pošta: maja.oven@btc.si

&