Jože Mermal, predsednik uprave BTC, je danes v imenu BTC podaljšal sponzorske pogodbe družbe s tremi vrhunskimi slovenskimi telovadci – Aljažem Peganom, ki je na lanskoletnem svetovnem prvenstvu na drogu osvojil drugo mesto, pred dvema letoma pa naslov svetovnega prvaka, Mitjo Petkovškom, ki je lani na bradlji postal evropski prvak, leto poprej v Melbournu pa osvojil naslov svetovnega prvaka, ter ritmično gimnastičarko Mojco Rode, športnico leta 2006 po izboru Gimnastične zveze Slovenije. Poleg sponzorstva dosedanjim telovadcem, pa so se v BTC odločili tudi za sponzorstvo dveh obetavnih mladih tekmovalcev, in sicer Alena Dimica in Saše Bertonclja.

&

Ob tej priložnosti so se v poslovni stavbi BTC zbrali gimnastični telovadci Aljaž Pegan, Mitja Petkovšek in Mojca Rode, ter mlada in perspektivna telovadca, Alen Dimic in Saša Bertoncelj. Z BTC so se dogovorili o prihodnjem sodelovanju, s podporo mladim in perspektivnim tekmovalcem pa v družbi dokazujejo, da imajo posluh za slovenski vrhunski gimnastični šport in njegov nadaljnji razvoj. Družba BTC je prav tako podaljšala sodelovanje z obema trenerjema mag. Edvardom Kolarjem in Jožetom Mešlom.

Jože Mermal, predsednik uprave BTC, je ob tej priložnosti dejal, da so športniki najboljši ambasadorji države ter vrednot zdravega načina življenja, vztrajnosti in volje. »Zato sem izredno ponosen, da BTC že vrsto let podpira dva tako izjemna športnika, kot sta Mitja Petkovšek in Aljaž Pegan, ki sta doslej s svojimi rezultati dokazala, da močna volja in trdo delo lahko obrodita odlične sadove. V BTC bomo še naprej podpirali slovenski gimnastični šport, saj verjamemo, da lahko le z odlično podporo pričakujemo vrhunske rezultate tudi v prihodnje. In prepričan sem, da bomo imeli še veliko možnosti in priložnosti za veselje ob vrhunskih dosežkih naših tekmovalcev.«

Tako Mitja Petkovšek kot Aljaž Pegan sta se v zadnjem obdobju soočala s poškodbami, zaradi katerih sta morala izpustiti nekaj treningov in tekmovanj, vendar pa se obema zdravstveno stanje izboljšuje. Tako bo Mitja Petkovšek, ki je doslej 14-krat zmagal na tekmah za svetovni pokal, aprila nastopil na tekmi svetovnega pokala v Mariboru, Aljaž Pegan, ki je na tekmah svetovnega pokala zmagal 21-krat, pa se intenzivno pripravlja na evropsko prvenstvo, ki bo tudi aprila v Amsterdamu.

Dodatne informacije:
BTC d.d., Maja Oven, direktorica sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi, e-pošta: maja.oven@btc.si, tel: 01/585 13 00