Ljubljana, 17. oktober 2007

V soboto, 20. oktobra, bo v BTC CITY potekal jesenski festival nakupov in zabave, ki so ga organizatorji poimenovali kar »Buče in čarovnice«. Za ta dan trgovine v BTC Cityju pripravljajo številne popuste pri nakupih od 9. do 20. ure, organizatorji pa bogat zabavni program za vse starostne skupine. Dogodki bodo potekali na trgu med dvorano A in tržnico, na Aleji mladih ter na parkirišču pred Halo 12 in Merkurjem.

»Tako jesenski kot spomladanski festival nakupov in zabave sta med obiskovalci BTC CITYja zelo dobro sprejeta, kar nenazadnje potrjuje tudi dober obisk. Tako BTC CITY na dan festivala povprečno obišče prek 70.000 obiskovalcev, trudimo pa se, da pripravimo aktivnosti, ki so zanimive tako za mlade kot malo manj mlade, tako za odrasle kot otroke in mladostnike. Na ta način želimo na enem mestu povezati različne generacije ter BTC CITY spremeniti v stičišče zabave, sprostitve, rekreacije in nakupov,« pravi Maja Oven, direktorica sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi v BTC.

Na osrednjem prizorišču, to je na trgu med dvorano A in tržnico, bo program potekal skozi ves dan, in sicer od 9. do 20. ure. Organizatorji pripravljajo bogat animacijski program, ki ga bodo popestrili s pisano čarovniško druščino iz Goričkega, razstavo buč, predstavitvijo uporabnosti buč v kulinariki in coprnjaškim kotičkom, nastopili bodo pihalci Fešta Benda in skupina Langa, v večernih urah pa za zaključek sledita še koncerta Rebeke Dremelj in popularne bosanske skupine Hari Mata Hari. Ob tem za vse obiskovalce pripravljajo nagradne igre in ostala presenečenja, za otroke pa bo na voljo napihljiv grad Sparky.

Na Aleji mladih in na parkirišču pred Halo 12 in Merkurjem bodo aktivnosti v celoti namenjene najmlajšim. Od 9. do 18. ure bodo tako potekale ustvarjalne otroške delavnice z animatorji, nagradne igre za otroke, zabava na napihljivem poligonu in napihljivi želvici, čaral bo dežurni čarodej z magičnimi baloni, na sporedu bo predstava Gledališča iz desnega žepa ter glasbeno cirkuški nastop klovnese Mike Make.

BTC d.d. sodi med največja slovenska podjetja, v njegovem okviru pa deluje BTC CITY, ki je največje poslovno, nakupovalno, rekreativno, zabaviščno in kulturno središče v Sloveniji in hkrati sodi tudi med največja tovrstna središča v Evropi. BTC CITY letno obišče 20 milijonov obiskovalcev iz Slovenije in tujine.

Organizatorji vse obiskovalce BTC City-ja na dan festivala obveščajo in prosijo, da zaradi spremenjenega prometnega režima v soboto, 20.10. upoštevajo navodila varnostnikov, ki bodo usmerjali na prosta parkirna mesta. Priporočajo parkiranje v brezplačni parkirni hiši pri Atlantisu ter uporabo brezplačnega City busa, ki kroži po ulicah BTC City in ustavlja na osmih postajališčih. Iz ljubljanske železniške postaje pa se obiskovalci v BTC City lahko pripeljejo tudi z vlakom, ki vozi tri krat dnevno. Vozni red je objavljen na www.btc-city.com.

Sobota je najboljši dan za obisk BTC CITY-ja!

Dodatne informacije:

BTC, Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi; tel.: 01 585 13 15, e-pošta: maja.oven@btc.si