Investicija v vrednosti 4,7 mio eurov

V teh dneh se je v BTC CITY-ju odprla povsem prenovljena spodnja etaža Emporiuma, katere prenova se je pričela v juliju. Novi arhitekturni elementi so povsem spremenili podobo prostora in mu dali svež, sodoben videz. Na novo je zgrajen severni vhod z visokim portalom in atrijem, v samem prostoru pa je nameščena visoko standardna oprema za počitek in udobje obiskovalcev. K večji urbanizaciji sodi tudi fontana na južnem vhodu, sicer pa so vse prodajalne zasnovane in opremljene na novo.

Investicija celovite prenove Spodnje etaže Emporiuma znaša 4,7 mio EUR. Dela so potekala štiri mesece, načrte pa sta pripravila arhitekta Ivo Koritnik in Matjaž Pangrc iz arhitekturnega biroja Arhe. Popolnoma na novo je urejena infrastruktura prezračevalnih in klima naprav, elektro instalacij ter toaletnih prostorov. Osvetlitev spodnje etaže Emporiuma je urejena na sodoben in atraktiven način.

7000 m2, 25 novih trgovin, slaščičarna in gostinski lokal

Na površini 7000 kvadratnih metrov je vrata odprlo 25 trgovin in slaščičarna, v kratkem pa se bo odprl tudi gostinski lokal Playa slovenskega estradnika Jana Plestenjaka.

»Spodnja etaža Emporiuma je bila prenovljena v sklopu svežnja investicij, ki jih BTC namenja za zagotovitev boljšega počutja in večje udobnosti nakupanja za obiskovalce. S tem namenom BTC tudi ureja zunanjo infrastrukturo, kot na primer ceste, krožišča, pešpoti ter zelene površine v vlogi humanizacije prostora. V septembru je BTC uvedel tudi brezplačni shutle City bus, ki vozi obiskovalce znotraj BTC Cityja«, je povedal mag. Damjan Kralj, direktor poslovne enote Ljubljana, ki je hkrati tudi poudaril, da bodo obiskovalcem na voljo novi, sodobni in konkurenčni prodajni programi.

20 milijonov obiskovalcev in več kot 17000 m2 & novih in obnovljenih poslovnih prostorov v BTC Cityju v letu 2007

BTC City, ki je v letu 2007 zabeležil 20 milijonov obiskovalcev, bo v letošnjem letu bodisi sam ali skupaj s poslovnimi partnerji obiskovalcem ponudil več kot 17000 m2 novih in obnovljenih poslovnih površin (Spodnja etaža Emporiuma, Giga Sport, Keramični center Alimex, Baby center, Casino Rio, gostinski lokal Soba na Aleji mladih, poslovni prostori v Dvorani 7, Diagnostični center Clarus, BMW trening center, kozmetični salon in nov zunanji otroški bazen v Atlantisu, ….). Ocenjena skupna investicija v rast in razvoj družbe v letu 2007 pa znaša približno 10 milijonov evrov.

Široka ponudba v Spodnji etaži Emporiuma

Obiskovalci lahko v prenovljeni etaži najdejo vse od spodnjega perila, ki je na voljo v trgovinah Galeb-svet perila in Centromerkur, do tekstila, konfekcije, športne opreme in obutve. Široko ponudbo slednjih bodo našli v trgovinah Adessa, Čar, Urban Republic, Maya Maya, Turbo Center ter Shoxxes. V ponudbi so tudi tehnični izdelki, ki so na voljo v trgovini 5pik, pohištvo (F- Ambienti, Izi mobili, Pohištvo Forma, Stolček, istrska hiša Svetlin Interier) ter dodatki za dom (Tendence, Odeja in Bavaria Woltex Company). Na voljo so tudi izdelki za kakovostno preživljanje prostega časa – za ribiške in lovske navdušence bo poskrbljeno v trgovinah Pravi ribič in Lovski mojster, ljubitelji modelarstva pa bodo želeno našli v trgovini Mladi tehnik. V široki ponudbi trgovin je na voljo tudi pozamenterija in modni dodatki (Target), metrsko blago v trgovini Kilometer ter izdelki iz usnja in krzna (Utva). Ponudbo dopolnjujejo tudi frizerski Salon KAMN – hair construction in slaščičarna Galerija Grad, ter velika trgovina za otroke Turbo Limač, ki ponuja tako oblačila, kot tudi igrače za najmlajše. V sklopu te trgovine domuje tudi igralnica Bodi moj medo, kjer bodo lahko otroci sami kreirali igrače.

Na ogled tudi razstava idejnih rešitev za nov poslovni nebotičnik in hotel

V Spodnji etaži Emporiuma bo do Božiča tudi razstava idejnih rešitev za nov poslovni nebotičnik in hotel, skupaj z maketo BTC Cityja z novimi projekti. Razstava je bila javnosti na ogled v Atriju Magistrata Mestne občine Ljubljana od 7.- 12. novembra. Razstava daje poudarek prizadevanjem BTCja za plemenitenje, večjo urbanost in humanizacijo prostora in s tem poudarja tudi velik pomen novo zasnovanega ambienta Spodnje etaže v Emporiumu.

15. november je v Spodnji etaži Emporium namenjen obiskovalcem. Trgovine bodo ves dan ponujale posebne popuste, ob 17.uri pa bo za obiskovalce zabavni program z Moniko Pučelj, Oksano Pečeny in Dano Petretič.

Dodatne informacije:

BTC, Maja Oven, Sektor za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi;

tel.: 01 585 13 66, e-pošta: maja.oven@btc.si

&