S premierno uprizoritvijo komedije »300 kosmatih« se bo 16. oktobra v dvorani Mercurius BTC otvorila prva sezona SiTi Teatra BTC. SiTi Teater BTC predstavlja korak naprej v delovanju dosedanjega Teatra Komedija BTC, ki je pod vodstvom gledališke umetnice Polone Vetrih uspešno deloval osem let, zdaj pa se ji pridružil tudi igralec Uroš Fürst. V tem času se je na odru dvorane Mercurius zvrstilo lepo število gledaliških komedij, v katerih so gledalce nasmejala velika imena slovenske gledališke scene, od legendarnih Polone Vetrih, Milene Zupančič, Jožice Avbelj, Iva Bana, Janeza Hočevarja-Rifleta do igralcev mlajše generacije, kot so Mojca Funkl, Barbara Cerar in Gregor Bakovič.

Gledališčniki SiTi Teatra BTC pod vodstvom umetniških vodij Polone Vetrih in Uroša Fürsta ter producentke Ane Kajzer, za letošnjo sezono pripravljajo bogat program svežih komedij in znanih uspešnic, ki bodo gledalce razveseljevale tako na domačem odru kot na gostovanjih po vsej Sloveniji.

Vrata prenovljenega gledališča SiTi Teater se bodo odprla 16. oktobra, in sicer s premierno uprizoritvijo komedije 300 kosmatih, v kateri se bodo pod taktirko Žanine Mirčevske predstavili trije izvrstni mladi igralci – Saša Mihelčič, Andrej Murenc in Uroš Potočnik. Ideja za predstavo, katere nit so vedenjski vzorci Slovencev, se je porodila umetniški voditeljici Poloni Vetrih in nam želi na duhovit način odgovoriti na vprašanja, kdo smo, kakšni smo, kako se razlikujemo od drugih ter kako se vse to odraža v slovenskih mitih in legendah, pa naj gre za naše vrline ali napake.

Poleg komedije 300 kosmatih si bodo lahko gledalci v letošnji sezoni na odru dvorane Mercurius BTC ogledali tudi vročo berlinsko uspešnico Laži, ampak pošteno z Borutom Veselkom, ki bo premierno na sporedu v novembru, pa tudi znane uspešnice Shirley Valentine, Orka, Jamski človek in Kolumbovo jajce. V goste bosta z novo komedijo Ona+On prišla tudi Pia Zemljič in Primož Pirnat, program pa bo obogaten še z gledališko-glasbenimi predstavami, kot so Greva se ježka, Piaf Edit Piaf in Od tišine do glasbe ter koncertnimi večeri in otroškim programom.

&

Dodatne informacije:

BTC d.d., Maja Oven, Sektor za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi; tel.: 01 585 13 15, e-pošta: maja.oven@btc.si in

Ana Kajzer, Kreker d.o.o.; tel.: 070940920, e-pošta: ana@sititeater.si.