Da se Slovenci znamo nasmejati tudi sami sebi so včeraj z avtorskim projektom Žanine Mirčevske dokazali na otvoritvi SiTi teatra BTC. Po mračnem gozdu slovenskih navad so se v premierni uprizoritvi komedije 300 kosmatih sprehodili trije izvrstni mladi igralci, Saša Mihelčič, Andrej Murenc in Uroš Potočnik.

Že pred osmimi leti je na odru dvorane Mercurius v BTC-ju dobilo svoj prostor tudi gledališče, ki ga je ves čas vodila šarmantna in zabavna gledališka umetnica Polona Vetrih. Letos sta se ji pridružila igralec Uroš Fürst in producentka Ana Kajzer in odprli so gledališče z novim imenom, novo podobo in novim programom.

V prenovljenem foajeju, kjer je na ogled tudi fotografska razstava Dušana Podgornika, sta za dobrodošlico pred včerajšnjo premiero poskrbela vrhunska harmonikaša Miha Debevec in Tomaž Rožanc, po predstavi pa so gostje poklepetali in uživali v jesenskih dobrotah ob prijetni spremljavi pevke Tine Gačnik Tiane, klaviaturista Roka Webra in Huga Webra na kontrabasu. Na njihov oder je skočil in zbrane pozdravil tudi nemški režiser Karsten Kaie, ki v SiTi teater BTC že novembra prihaja z berlinsko uspešnico Laži, ampak pošteno, v kateri bo zaigral Borut Veselko. Zabaven večer so včeraj preživeli tudi Mitja Rotovnik, direktor Cankarjevega doma, Jože Mermal, prvi mož BTC-ja, France Arhar s soprogo, Katarina Venturini s partnerjem Damjanom Kuzmičem, igralka Pia Zemljič in drugi.

Poleg obeh novih predstav si bodo obiskovalci SiTi Teatra BTC v letošnji sezoni lahko ogledali še znane uspešnice Shirley Valentine, Orka, Jamski človek in Kolumbovo jajce. V goste bosta z novo komedijo Ona+On prišla tudi Pia Zemljič in Primož Pirnat, program pa bo obogaten še z gledališko-glasbenimi predstavami, Greva se ježka, Piaf Edit Piaf in Od tišine do glasbe ter koncertnimi večeri, programom za otroke in razstavami.

&

Dodatne informacije: BTC d.d., Maja Oven, Sektor za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi; tel.: 01 585 13 28, e-pošta: maja.oven@btc.si in Ana Kajzer, Kreker d.o.o.; tel.: 070940920, e-pošta: ana@sititeater.si.&