V soboto in nedeljo, 25. in 26. oktobra, bo v BTC City potekal že 10. Festival nakupov in zabave zapored. Tudi tokrat bodo v sklopu festivala potekale številne aktivnosti, v okviru katerih bo poskrbljeno tako za najmlajše kot malo starejše obiskovalce. Osrednje prizorišče bo na trgu med dvorano A in Emporiumom, poleg tega pa bodo dogodki potekali še na Aleji mladih, v spodnji etaži Emporiuma, na City busu BTC ter v SiTi Teatru BTC.

Trgovine bodo v soboto, 25. oktobra odprte od 9.00 do 20.00 ure, v nedeljo, 26. oktobra pa od 9.00 do 18.00 ure. Trgovci bodo pripravili številne popuste, ki bodo veljali izključno v času festivala in bodo objavljeni dan prej, 24. oktobra v časopisu BTC City Vodnik in na spletni strani www.btc-city.com.

V sobotobo dopoldan na osrednjem prizoriščumed dvorano A in Emporiumom potekal otroški program, zabavne igre, nastopil bo orkester harmonikarjev Pustotnik, v popoldanskem delu pa bodo zabavne nagradne igre s svojimi nastopi popestrili Monika Pučelj, plesalci Plesne šole Katarine Venturini in Kristina, ob 20. uri pa še veliki koncert skupine Abbamania. Na Aleji mladih bodo aktivnosti namenjene najmlajšim – postavljen bo otroški svet s poligonom, igrali, trampolinom, avtomobilčki …, nastopila bosta tudi čarodej Toni in Alenka Kolman.

V nedeljo bodo na osrednjem prizorišču potekale zabavne nagradne igre, nastopili pa bodo tudi dežurni čarodej Roman, plesalci Plesne šole Katarine Venturini, etno godci Konovski štrajharji, Dej še en litro, plesna skupina Balerima, ob zaključku pa še skupina Šukar. Tudi ta dan bo Aleja mladih namenjena zabavi najmlajših obiskovalcev s Pinko Tinko in čarodejem Janijem.

Oba dneva se bodo lahko obiskovalci v spodnji etaži Emporiuma fotografirali z maskotama BTCja – Beti in Cejem, zabaval jih bo tudi animator na hoduljah, City Bus pa bo preoblikovan v potujoči cirkus, na katerem bosta obiskovalce zabavala klovna. V SiTi Teatru za oba večera pripravljajo predstavi, in sicer bo v soboto ob 20. uri na ogled komedija 300 kosmatih, v nedeljo ob 20. uri pa komedija ONA + ON.

Festival nakupov in zabave vsako pomlad in jesen v BTC City pritegne približno 80.000 obiskovalcev dnevno, ki se dogajanj tudi aktivno udeležujejo. BTC City Ljubljana je največje poslovno, nakupovalno, rekreativno, zabaviščno in kulturno središče v Sloveniji ter eno največjih tovrstnih središč v Evropi.

Dodatne informacije:

BTC, Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi; tel.: 01 585 13 19, e-pošta: maja.oven@btc.si

&