Ob večerih med 1. in 4. septembrom bo pred Vodnim mestom Atlantis potekal glasbeni festival, v okviru katerega bodo slovenski glasbeniki igrali in prepevali melodije jazza, oper, operet in mjuziklov. Glasbeni večeri, ki jih letos BTC organizira že četrto leto zapored, so namenjeni vsem obiskovalcem BTC-ja in ljubiteljem dobre glasbe. V čarobni svet glasbe bodo poslušalce letos popeljali glasbena zasedba Cafe Au Latin, drug večer bomo poslušali najlepše melodije iz sveta opere, operet in mjuziklov, v sredo bodo nastopili Zoran Zorko Trio, za vrhunec pa jazzovski zbor Perpetuum Jazzile. Obisk Glasbenih večerov, ki se bodo vsak večer od 1. -& 4. septembra začeli ob 20.30, je brezplačen.

“Glasbeni večeri pred Vodnim mestom Atlantis so postali že prava tradicija. V BTC-ju želimo na ta način obiskovalcem ponuditi dodatno priložnost za razvedrilo in kulturne užitke in poudariti številne kulturne dogodke, ki so v BTC Cityju postali del vsakdanjega žilvljenja, obiskovalcem pa tudi tokrat omogočamo kakovostno glasbeno izkušnjo. V okviru letošnjih Glasbenih večerov bodo nastopili vrhunski glasbeniki, ki bodo pred Vodnim mestom Atlantis zagotovo pričarali nepozabno vzdušje,” pravi Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi v družbi BTC.

Prvi koncert bo potekal v torek, 1. septembra, ko bo pred Vodno mesto Atlantis obiskovalce privabila zasedba Cafe Au Latin. Štiričlanska skupina je v svojih začetkih igrala predvsem latino skladbe, kasneje pa zaplula v pop-jazz vode, v katerih ustvarja še danes. Člani zasedbe so:

  • saksofonist Črt Remic,
  • vokalistka Maja Remic,
  • kitarist Božidar Radenković in
  • kontrabasist Eddie Luis.

Na drugem glasbenem večeru v sredo, 2. septembra, bodo obiskovalci lahko uživali ob Najlepših melodijah iz sveta opere, operet in mjuziklov. Med nastopajočimi bodo vrhunski glasbeniki, kot so sopranistka Ana Marija Javorninik Zupanc, katere repertoar obsega operne arije in popularne melodije iz sveta filmske glasbe:

  • Franc Javornik, operni prvak, ki sodi med najboljše slovenske vokalne interprete,
  • tenorist Andrej Debevec ter
  • priznani dirigent in pianist Igor Švara.

Tretji dan Glasbenih večerov bo obiskovalce zabaval Zoran Zorko Trio. Člani tria so se z željo po ustvarjanju glasbe, ki bi v svetu pustila globoko sled, podali v popolnoma neznane vode – v novo glasbeno smer, ki združuje prvine slovenske narodne–etno ter narodne-pop, jazz, rock in funky glasbe. Z novim načinom igranja na najpriljubljenejši slovenski inštrument – diatonično harmoniko so si s svojimi nastopi pridobili številne oboževalce. Poleg Zorana Zorka zasedbo tria sestavljata še

  • perkašonist Matjaž Sabolek in
  • basist Samo Pečar.

V sklopu Glasbenih večerov bodo člani tria nastopili v četrtek, 3. septembra.

Zadnji dan Glasbenih večerov, v petek, 4. septembra, pa bo nepozabno vzdušje pričaral edini slovenski jazzovski zbor Perpetuum jazzile, ki letos praznuje že šestindvajseto leto delovanja. Repertoar vokalne zasedbe se razteza od brazilske bossa nove, swinga, close harmony stila do z jazzom bolj posredno povezanih funka, gospela in popa. Letos so kot prvi single iz novega albuma izdali skladbo Prisluhni školjki. Njihov album z naslovom Afrika bo izšel oktobra.

Vljudno vabljeni, da zaključite poletje pod zvezdami, v družbi dobre glasbe in priznanih umetnikov.

Vstop je prost.

Dodatne informacije:

BTC d.d. Ljubljana
Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje:

&