V okviru letošnjega izbora za »Naj kopališče 2009«, ki je potekalo pod okriljem podjetja Alpe Adria Media Marketing in radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, je Vodno mesto Atlantis v kategoriji vodnih parkov že peto leto zapored osvojilo prvo mesto. Izbor je potekal od aprila do sredine septembra, v tem času je ekipa omenjene radijske oddaje obiskovala slovenska kopališča, prek radijskih in televizijskih postaj, sms sporočil ter spletnega portala www.dj-slovenija.si pa je potekalo tudi glasovanje. Oddanih je bilo prek 45.200 glasov, kar je 15.000 več kot lansko leto, glasove pa sta prejeli 102 slovenski kopališči.

Naj slovenska kopališča so ocenjevali in izbirali njihovi obiskovalci, in sicer tako, da so glasovali prek enajstih radijskih postaj (Radio Odmev, Radio Koper, Radio SI, Radio Kranj, Radio Ptuj, Radio Bakla, Radio Zeleni val, Radio Štajerski val, Radio Alpski val, Radio Prlek, Radio Urban) ali prek sodelujočih spletnih portalov. Priznanja najboljšim – kristalne morske deklice, unikatne izdelke izolskega umetnika Matjaža Bornška – so podelili na zaključni prireditvi, ki je potekala 10. oktobra v Termah Čatež.

Vodno mesto Atlantis sodi med največje pokrite vodne parke v Evropi. V njem je 16 bazenov (šest večjih, štiri za otroke in šest namenskih), kar pomeni približno 1.800 m2 vodne površine, in 15 savn (13 tematskih). Ob tem Vodno mesto Atlantis obiskovalcem ponuja tri tematske sklope: Svet doživetij, Deželo savn in Termalni tempelj, ki so med seboj povezani v dveh nadstropjih, vsak pa ima svojo arhitekturno in vsebinsko podobo.

Dodatne informacije:

BTC d.d., Ljubljana, Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi; tel.: 01 585 13 15, e-pošta: maja.oven@btc.si