V soboto, 22. maja, in v nedeljo, 23. maja, bo v BTC CITY Ljubljana potekal že 13. Festival nakupov in zabave, ki bo letos tudi v znamenju 20-letnice odprtja prve trgovine na območju BTC CITY Ljubljana. V ta namen bodo trgovine razveseljevale še s prav posebnimi ugodnostmi in popusti, poleg tega pa organizatorji pripravljajo tudi bogat spremljevalni program, ki bo vključeval športne aktivnosti, glasbene nastope, otroški program, nagradne igre… Program bo potekal na več lokacijah, in sicer na osrednjem prizorišču na trgu med dvorano A in tržnico BTC, na Trgu mladih, v spodnji etaži Emporiuma in v SiTi Teatru BTC.

Na osrednjem prizorišču, to je na trgu med dvorano A in tržnico, bo program skozi ves dan potekal tako v soboto kot v nedeljo. Organizatorji pripravljajo različne nagradne igre, prikaz preventivnih aktivnosti Policijske uprave Ljubljana, modno revijo poletnih trendov ter številne aktivnosti za najmlajše v Štorkovem igrišču Baby center. V soboto, 22. maja, bo ob 19. uri nastopila Rebeka Dremelj, ob 20. uri pa bo sledil še veliki koncert Željka Joksimovića. V nedeljo, 23. maja, bodo za prijetno vzdušje skrbeli narodnozabavni ansambli, ob 17. uri. pa bo za zabavo mlajše generacije poskrbel pevec Samuel Lucas.

Trg mladih bo v znamenju nogometne vročice, saj bodo na njej potekala tekmovanja trojk v nogometu na mivki, VIP turnir trojk in druge nogometne aktivnosti. V spodnji etaži Emporiuma pa bo postavljen »zvezdni kotiček z radijskimi voditeljema Polono Požgan in Sašom Pappom, ki bosta gostila številne slovenske zvezdnike.

V SiTi Teatru BTC se bo v soboto ob 18. uri pričel festival Otroške zvezdice, peti mednarodni glasbeni festival za otroke in mladino, v nedeljo ob 20. uri pa bo na sporedu monokomedija z Borutom Veselkom, »Laži, ampak pošteno«.

BTC CITY Ljubljana je največje poslovno, nakupovalno, rekreativno, zabaviščno in kulturno središče v Sloveniji, ki sodi med največja tovrstna središča v Evropi. BTC CITY Ljubljana letno obišče 21 milijonov obiskovalcev iz Slovenije in tujine.

Pokrovitelji festivala so: Zavarovalnica Triglav, Mobitel, Baby Center in Optika Clarus.

Dodatne informacije:

BTC d.d., Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi; tel.: 01 585 13 15, e-pošta: maja.oven@btc.si

&