Družba BTC je za svoj prispevek na področju okoljskega in trajnostnega razvoja nominirana za evropsko poslovno nagrado za leto 2011, ki jo podeljuje organizacija The European Business Award. Žirija ocenjuje in izbira tiste programe in podjetja, ki pri svojem poslovanju odražajo inovativnost, poslovno odličnost in trajnostni razvoj. S to nominacijo se je BTC uvrstil v krog evropskih podjetij, ki se potegujejo za pridobitev prestižnega naziva Ruban d’Honneur (častni trak). Razglasitev zmagovalcev bo 22. novembra v Barceloni.

»V BTC smo ponosni, da smo nominirani za pridobitev prestižne evropske nagrade. BTC je v svoji 57-letni zgodovini prehodil pot od javnih skladišč do največjega poslovno-nakupovalnega, športno-rekreativnega, zabaviščnega in kulturnega središča v tem delu Evrope, ki ga letno obišče prek 21 milijonov obiskovalcev. Imamo jasno začrtano strategijo razvoja, izvajamo številne projekte, s katerimi nenehno nadgrajujemo kakovost naših storitev in skrbimo za dobro počutje naših obiskovalcev, v okviru svoje poslovne filozofije pa pomemben poudarek namenjamo tudi trajnostnemu razvoju, družbeni odgovornosti in aktivnostim, s katerimi pomagamo širšemu in ožjemu okolju, v katerem delujemo. Veseli nas, da so naše aktivnosti vzbudile pozornost tudi na evropskem nivoju,« je ob tem dejal Jože Mermal, predsednik Uprave.

Evropska poslovna nagrada (European Business Award) je v evropskem prostoru širše prepoznana kot nagrada, ki nagrajuje najbolj dinamična in najbolj perspektivna evropska podjetja. Njen ključen namen je izpostavljanje dobrih poslovnih praks, poslovne odličnosti in inovativnosti, ki na eni strani prinašajo poslovni uspeh, hkrati pa na drugi strani pomemben del pozornosti namenjajo družbeni odgovornosti in imajo pozitiven vpliv na okolje, v katerem posamezno podjetje deluje. Za leto 2010 je naziv Ruban d’Honneur prejelo 100 evropskih podjetij, ki skupno zaposljujejo 3,5 milijona ljudi in ustvarjajo 766 milijard evrov prihodkov.

Dodatne informacije:

Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi

&