Na letošnji lestvici Si.Brand TOP50 najboljših blagovnih znamk po izboru potrošnikov, ki jo je izvedlo Društvo potrošnikov za izvajanje potrošniških raziskav, je znamka BTC CITY zasedla 20. mesto. Na lestvico je uvrščenih 50 najboljših slovenskih blagovnih in storitvenih znamk po izboru slovenskih potrošnikov, na vrh lestvice pa so se uvrstile znamke Radenska, Fructal in 1001 cvet. Raziskava je poteka drugo leto zapored.

Projekt si.Brand TOP50 je raziskava o domačih in tujih blagovnih znamkah, ki je med slovenskimi potrošniki potekala med 28. februarjem in 10. decembrom 2011. V raziskavi, ki jo je na spletu in terensko izvedlo Društvo potrošnikov za izvajanje potrošniških raziskav si.Brand, sta sodelovali 1102 osebi iz vse Slovenije, in sicer v starosti 15 do 65 let. Potrošniki so odgovarjali na vprašanja o zavedanju, priljubljenosti, prepoznavnosti, všečnosti in uporabnosti znamk.

BTC ima sicer tri enote, ki so zasnovane kot City, in sicer BTC City Ljubljana, BTC City Murska Sobota in BTC City Novo mesto. BTC City Ljubljana je največje poslovno, nakupovalno, rekreativno, zabaviščno in kulturno središče v Sloveniji, ki sodi med največja tovrstna središča v Evropi. BTC City Ljubljana letno obišče 21 milijonov obiskovalcev iz Slovenije in tujine, pretežno iz Hrvaške, Italije in Avstrije.

Dodatne informacije:

Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi