V soboto, 26. maja, bo od 10. ure dalje v BTC City Ljubljana na parkirišču med Dvorano A in Kristalno palačo potekala humanitarna akcija »Podari pokrovček – Majhen pokrovček za veliko pomoč«. V okviru akcije, ki jo v sodelovanju z družbama BTC in Dana ter društvom Never Give Up, organizira podjetje Interseroh, bodo organizatorji zbirali odpadne pokrovčke, iz katerih bodo nato na površini 600 kvadratnih metrov izdelali v svetovnem merilu enega največjih mozaikov iz odpadnih plastičnih pokrovčkov pijač, potekal pa bo tudi humanitarni srečelov.

Celoten izkupiček od zbranih pokrovčkov, prodanih srečk na srečelovu ter prodane panoramske fotografije mozaika najboljšemu ponudniku bo v celoti namenjen trem, pomoči potrebnim osebam: triletnemu Lovru z motnjami v razvoju, šestletni Maši, ki je zaradi posledic hude oblike bolezni streptokoknega meningitisa (meningoencefalitisa, ki jo je prebolela pri štirih tednih starosti) popolnoma odvisna od svojih najbližjih, ter 35-letnemu Dušanu, ki je pred 11 leti zaradi stika z visoko napetostjo postal 100-odstotni invalid.

Odpadne pokrovčke zbiramo na Info točki BTC City v Dvorani A, v Atlantisu ter na recepciji Kristalne palače, lahko pa jih na dan dogodka prinesete tudi s seboj in jih oddate v posebej za ta namen postavljene zabojnike na prireditvenem prostoru.

V družbi BTC se zavedamo pomena trajnostnega razvoja in družbeno odgovornih dejanj, s katerimi pomembno soustvarjamo širše in ožje družbeno okolje, v katerem delujemo. Zato smo sponzorji številnih vrhunskih športnih in kulturnih prireditev, kot donatorji pa sodelujemo s humanitarnimi ustanovami in pomagamo pomoči potrebnim posameznikom. Z namenom krepitve okoljske osveščenosti in zagotavljanja trajnostnega ter odgovornega ravnanja z okoljem pa smo razvili tudi edinstven sistem – Ekoindeks, ki nam služi kot orodje za spremljanje okoljskega napredka družbe.

Dodatne informacije:

Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi