Zaradi organizacije kolesarskega maratona Franja bo v ljubljanskem BTC Cityju v času trajanja prireditve spremenjena prometna ureditev. Maraton bo letos potekal od 7. do 9. junija, v tem času pa bo kolesarsko dirko pospremil tudi pester spremljevalni program in tekmovanje v vožnji na čas, v kateri se bodo tako rekreativni kot profesionalni kolesarji pomerili v dirki za državno prvenstvo.

Od petka, 7. junija, do nedelje, 9. junija 2013, bo na območju BTC Cityja zaradi Maratona Franja prihajalo do občasnih popolnih zapor Ameriške in Francoske ulice, ves čas pa bo popolnoma zaprt dvignjeni del parkirišča P4 ob Dvorani A. V tem času bo za vse obiskovalce BTC Cityja urejen obvoz, dogajanje pa bodo budno spremljali tudi reditelji na lokaciji, ki bodo poskrbeli za razumevanje in upoštevanje navodil s strani obiskovalcev. Podroben opis cestnih zapor in obvozov v času prireditve Maraton Franja BTC City je na povezavi.

Na priljubljeni športno-rekreativni prireditvi pričakujejo prek 7.000 kolesarjev vseh generacij. V petek bo na programu 18,6 km dolga preizkušnja za ženske in 38 km dolga preizkušnji za moške. V soboto ob 16. uri se bodo na 25-kilometrski maraton odpravile družine, čemur mu bo sledila 1.450 m dolga krožna vožnja po BTC Cityju za otroke. Nedeljska 156-kilometrska preizkušnja bo na programu ob 9. uri pred Kristalno palačo v BTC City. Trasa dirke bo potekala po klasični progi od Ljubljane skozi Vrhniko, Logatec, Godovič, Idrijo, Cerkno, Kladje, Sovodenj, Škofjo Loko, Vodice in Tacen do Ljubljane. Ob 10.30 se bodo kolesarjem na 97-kilometrski progi od Ljubljane, Dobrove, Horjula, Vrzdenca, Lucine, Gorenje Vasi, Škofje Loke, Vodic, Tacna do Ljubljane pridružili udeleženci Malega Maratona Franja BTC City. Trase za maraton so dostopne na povezavi.

Kot je povedal predsednik organizacijskega odbora Maratona Franja BTC City Jože Mermal je maraton Franja že zdavnaj prerasel osnovno idejo in ne živi le na trasi po BTC Cityju, Ljubljani in okolici, pač pa je mnogo več. Organizatorji namreč skupaj s partnerji vsako leto poskrbijo za številne novosti, ki bodo letos neposredno povezane z zgodovino, kulturo in umetnostjo. Letos Maraton Franja BTC City tesno sodeluje z razstavo v Mestnem muzeju, imenovano Kolo, 5200 let, v okviru katere si je že mogoče ogledati najstarejše leseno kolo, ki je bilo najdeno na Ljubljanskem barju.

Tudi v letošnjem letu je Maraton Franja BTC City del UCI World Cycling Toura, tako da organizatorji na startu v BTC City Ljubljana pričakujejo številne kolesarje iz tujine, med katerimi ima prireditev velik ugled. Letošnji praznik kolesarstva je dobra napoved in generalka za avgust 2014, ko bo v Ljubljani potekalo Svetovno prvenstvo za rekreativne kolesarje.

Dodatne informacije

Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi

&