SiTi Teater BTC tudi letos zaključuje sezono s ciklom predstav na dvorišču Ljubljanskega gradu, ki se bo začel 4. junija in nam ponudil izbor petih največjih uspešnic pretekle sezone.

Otvoritveni večer bo pripadel mojstrom imitacije in satire Sašu Hribarju, Tilnu Artaču in Juretu Mastnaku, ki po slabem desetletju predstavljajo novo odrsko različico Radia Ga Ga. Gre za humorno, nepristransko in aktualno predstavo o ljudeh, ki polnijo dnevne novice – politikih, ki razkazujejo svoje mišice in nam povzročajo vedno večje glavobole; športnikih, ki jih s svojimi zmagami blažijo in vračajo zapravljeni ponos Slovenije; estradnikih, ki jim ni mar resnice in novinarjih, ki o njej ne upajo spregovoriti; in stricih, ki iz ozadja vse to opazujejo in se mastijo z debelimi kravami.

V četrtek 6. junija bo že 300. ponovitev praznovala uspešnica Čefurji raus!, ki že pričakuje tudi filmsko različico. Ena najuspešnejših slovenskih avtorskih predstav avtorja Gorana Vojnovića v dramatizaciji in režiji Marka Bulca in nenadkriljivi izvedbi Aleksandra Rajakovića – Saleta se bo počasi začela poslavljati z rednih programov slovenskih gledališč, zato ne zamudite tega visokega jubileja.

Teden kasneje bosta sledili uspešnici islandkega avtorja Bjarnija Haukur Thorssona, 11. junija monokomedija Star fotr z Janezom Hočevarjem Rifletom v režiji Jurija Zrneca in 13. junija 222. ponovitev monokomedije Fotr z Ladom Bizovičarjem v režiji Nataše Barbare Gračner.

Cikel SiTi Teater pod zvezdami bo zaključila stara znanka grajskega dvorišča – največkrat odigrana monokomedija pri nas, Jamski človek v izvedbi Uroša Fürsta in režiji Nataše Barbare Gračner, ki se ji boste lahko (ponovno) nasmejali v nedeljo 16. junija.

V primeru slabega vremena bodo prve štiri predstave odigrane na domačem odru SiTi Teatra BTC, Jamskega človeka pa bo mogoče videti v nadomestnem terminu 21. junija.

>>Več informacij