Članice prve ženske profesionalne kolesarske ekipe BTC City Ljubljana so preteklo sezono dokazale, da se lahko kosajo z najboljšimi. Po izjemnih rezultatih na dirkah po Evropi so piko na i letošnji sezoni postavile še z osmim mestom v ekipnem kronometru na svetovnem prvenstvu v ZDA. V skupnem seštevku dirk svetovnega pokala so si dekleta na koncu priborila 11. mesto, na ekipni lestvici Mednarodne kolesarske zveze (UCI) pa so sezono zaključile na odličnem 15. mestu.

Dekleta so s sezono zelo zadovoljna, prejeto priznanje pa jim predstavlja le še dodatno potrditev. Urša Pintar, članica ekipe BTC City Ljubljana, je ob prejemu priznanja povedala: »Kolesarska zveza je s podelitvijo priznanja za posebne dosežke naši ekipi odgovorila na napredek v ženskem kolesarstvu tako na naših tleh kot tudi v svetovnem merilu.«

Članice ekipe BTC City Ljubljana pa so se izkazale tudi kot posameznice. Kolesarska zveza Slovenije je namreč podelila tudi priznanja najboljšim posameznikom in posameznicam v pokalu Slovenije v cestnem kolesarstvu. Prva tri mesta so osvojile Alenka Novak (1. mesto), Anja Rugelj (2. mesto) in Polona Batagelj (3. mesto), vse tri članice ekipe BTC City Ljubljana.

 

Dodatne informacije:

Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi

  • T: 01 585 13 15
  • E: maja.oven@btc.si