V ABC Acceleratorju v BTC City Ljubljana, ki je v manj kot enem letu delovanja pridobil izjemno globalno prepoznavnost in ugled v svetu start-up podjetij ter investitorjev, se je zaključil že drugi interaktivni intenzivni trimesečni program, in sicer na temo »Smart Living and Health«.Deset perspektivnih startupov bo svoje prebojne podjetniške ideje predstavilo investitorjem v četrtek, 21. januarja, na zaključnem dogodku Demo Day v SiTi Teatru v BTC Cityju. Temeljni cilj t.i. Demo Day je kapitalsko ukrepiti start-up podjetja in jim omogočiti razvoj in prodor na mednarodni trg ter najpomembnejše, jim omogočiti, da postanejo močne, samostojne gospodarske entitete in kreatorji novih zaposlitvenih možnosti in napredka v slovenskem prostoru.

Izjemen odziv investitorjev je presenetil tudi organizatorje, saj se bo zaključnega dogodka predvidoma udeležilo 90 tujih in 100 domačih kapitalsko močnih investitorjev in gostov. Med investitorji sta med drugimi tudi soustanovitelj podjetja Electronic Arts (EA) gospod Jeff Burton in predsednik podjetja ADVentura Capital, gospod Oliver Rothschild. Gre za izjemen mednarodni dogodek v slovenskem prostoru, ki je namenjen izključno povabljenim.

Dan kasneje, v petek, 22. januarja, se bo v novem podjetniškem zagonskem vozlišču ABC Hub v spodnji etaži Emporiuma pričel mednarodni poslovni maraton, imenovan International Business Hackathon. Projekt, katerega nosilca sta Business Intelligence Center in ABC Accelerator v sodelovanju z mednarodnimi partnerji, bo trajal vse do sobote, 23. januarja, ko bodo tekmovalci iz celega sveta tekmovali v reševanju poslovnega izziva, ki ga je zastavila družba Plastika Skaza. Uvodni nagovor na prvi dan dogodka International Business Hackathon, kateremu lahko prisluhnejo tudi novinarji, bo imel Patrick Mullane, izvršni direktor HBX, Harvard Business School. Ta je hkrati tudi eden izmed žirantov in bo Slovenijo obiskal prav v ta namen.

Družba BTC v svoji Strategiji razvoja družbe do leta 2020 zasleduje in vse bolj udejanja usmeritev, da BTC City Ljubljana postane inovativno mesto. Tej usmeritvi je sledila odločitev, da kot soustanovitelji podprejo ABC Accelerator. BTC City Ljubljana namreč z več kot 4.500 podjetji in preko 21 milijoni obiskovalcev letno predstavlja odličen poligon za testiranje novih poslovnih priložnosti in naprednih idej, ki vznikajo v pospeševalniku. Od ustanovitve marca 2015 do danes je ABC Accelerator s svojim pozicioniranjem v BTC City Ljubljana pridobil mednarodno razsežnost in uspešno zasleduje svojo vizijo uveljaviti jugovzhodno Evropo kot regijo inovacij. Dogodki in projekti, ki jih gosti in podpira družba BTC v sodelovanju z ABC Acceleratorjem in ostalimi poslovnimi partnerji v BTC City Ljubljana, prispevajo k mednarodni prepoznavnosti partnerjev ter inovativne in podjetne Slovenije.

 

Dodatne informacije

Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi